Mansikka-raparperijuustokakku

Mansikka-raparperijuustokakku

12. 06. 2011
Mahtavan raparperisadon innoittamana lähdin tehtailemaan uutta reseptiä, jossa voisin hyödyntää tätä ihanaa alkukesän herkkua. Rakastan juustokakkuja ja mielessä on jo pidempään pyörinyt idea mansikka-raparperijuustokakusta, nuo kaksi kun ovat niin erinomainen yhdistelmä. Resepti on hieman työläs, kun raparperit keitetään ja kakun täyte tehdään kahdessa erässä. Omasta mielestä työ kuitenkin palkittiin, maku oli todella raikas ja kesäinen. Jos et pidä kirpeydestä lisää sokeria tai hunajaa oman maun mukaan.

Raparperihilloke

300g raparperia

1 dl sokeria

2 rkl vettä

Kuori, pese ja pilko raparperit ja lisää kattilaan muiden aineden kanssa. Kiehauta seos välillä sekoittaen, kunnes raparperi pehmenee ja alkaa soseutua. Jätä seos jäähtymään.

Jos hilloketta jää yli se maistuu esimerkiksi maustamattoman jugurtin kanssa.

Mansikka-raparperijuustokakku

Pohja:

150g kaurakeksejä

60g voita

Murskaa keksit ja nypi voi joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Raparperitäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

2dl raparperihilloketta

3 rkl hunajaa

4 liivatelehteä

0,5dl kiehuvaa vettä

1,25dl flora vispiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, rahka, hilloke ja hunaja. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

Mansikkatäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

1dl sokeria

3dl mansikoita

4 liivatelehteä

0,5dl kuumaa vettä

1,25 dl flora vispiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Yhdistä tuorejuusto, rahka, mansikkasose ja sokeri kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada raparperiseoksen päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.

 

Kommentit(6)

  
  • Tupuna sanoo:

    Kuinka suureen vuokaan ohje on mitoitettu?

    • Hei Tupuna! Tämän ohjeen teosta onkin jo vuosia aikaa, mutta se on mitoitettu mielestäni noin 22 cm irtopohjavuokaan.

  • Äiti sanoo:

    Oli se kyllä ihanan makuinen ja kun noita raparperejä riittää eikä niistä ole helppo ollut keksiä paljon muuta kuin sä tavallista piirakkaa.

  • Liisa sanoo:

    Kiitos kommenteista. Paula: aivan ihana kuulla, että uskalsit kokeilla kakkua, ja että se vielä maistui 😀

  • Paula sanoo:

    Hei!

    Tein kakun tyttäreni syntymäpäiville ja siitä tuli todella hyvä. Kekseinä käytin digestiven täysjyvää ja voi/margariinin sekoitus pohjaan. Pohja oli sopiva ei liian kova ollenkaan. Hunaja pehmensi raparperin kirpeyttä loistavasti. Vastaisuudessa aion käyttää hunajaa enemmänkin raparperin kanssa ja korvata näin sokerin. Tyttäreni piti kovasti kakusta. 🙂

  • Virpi sanoo:

    Heipähei!

    Tulin vastavierailulle blogiisi. Aivan ihanan kuuloinen ohje! Olen myös itse hulluna juustokakkuihin ja tämä ohje pitää panna korvan taakese 🙂
    Mukavia leivontahetkiä!

Samankaltaisia kirjoituksia