Raparperihilloke
300g raparperia
1 dl sokeria
2 rkl vettä
Kuori, pese ja pilko raparperit ja lisää kattilaan muiden aineden kanssa. Kiehauta seos välillä sekoittaen, kunnes raparperi pehmenee ja alkaa soseutua. Jätä seos jäähtymään.
Jos hilloketta jää yli se maistuu esimerkiksi maustamattoman jugurtin kanssa.
Mansikka-raparperijuustokakku
Pohja:
150g kaurakeksejä
60g voita
Murskaa keksit ja nypi voi joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.
Raparperitäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2dl raparperihilloketta
3 rkl hunajaa
4 liivatelehteä
0,5dl kiehuvaa vettä
1,25dl flora vispiä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, rahka, hilloke ja hunaja. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.
Mansikkatäyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
1dl sokeria
3dl mansikoita
4 liivatelehteä
0,5dl kuumaa vettä
1,25 dl flora vispiä
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Yhdistä tuorejuusto, rahka, mansikkasose ja sokeri kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada raparperiseoksen päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.
Kuinka suureen vuokaan ohje on mitoitettu?
Hei Tupuna! Tämän ohjeen teosta onkin jo vuosia aikaa, mutta se on mitoitettu mielestäni noin 22 cm irtopohjavuokaan.
Oli se kyllä ihanan makuinen ja kun noita raparperejä riittää eikä niistä ole helppo ollut keksiä paljon muuta kuin sä tavallista piirakkaa.
Kiitos kommenteista. Paula: aivan ihana kuulla, että uskalsit kokeilla kakkua, ja että se vielä maistui 😀
Hei!
Tein kakun tyttäreni syntymäpäiville ja siitä tuli todella hyvä. Kekseinä käytin digestiven täysjyvää ja voi/margariinin sekoitus pohjaan. Pohja oli sopiva ei liian kova ollenkaan. Hunaja pehmensi raparperin kirpeyttä loistavasti. Vastaisuudessa aion käyttää hunajaa enemmänkin raparperin kanssa ja korvata näin sokerin. Tyttäreni piti kovasti kakusta. 🙂
Heipähei!
Tulin vastavierailulle blogiisi. Aivan ihanan kuuloinen ohje! Olen myös itse hulluna juustokakkuihin ja tämä ohje pitää panna korvan taakese 🙂
Mukavia leivontahetkiä!