Kesäherkkua parhaimmillaan. Seuraksi kahvia tai vaikka kuohuvaa…
Pavlovat:
- 4 kananmunanvalkuaista
- hyppysellinen suolaa
- 200 g sokeria
- 1 tl etikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Kääntele joukkoon etikka ja maissitärkkelys. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniä (noin 3 cm halkaisijaltaan) pesiä. Paista marenkeja noin tunti tai kunnes pinta on rapea ja myös pesän pohja näyttää kypsyneen. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Täyte:
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl maitorahkaa
- vaniljasokeria
- sokeria
- Tuoreita marjoja
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita täyte pussiin ja pursota marenkien sisään. Koristele tuoreilla marjoilla.
Kommentit(0)