Mustikka-inkiväärikuppikakut
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 3 luomukananmunaa
- 1¾ dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ¾ dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
- 4 dl mustikoita
- (1 rkl perunajauhoa)
Kuorrute
- 3 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone -tuorejuustoa
- 2 rkl kuivattua mustikkajauhetta
- 1 dl tomusokeria
- 3 rkl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
Ohjeet
Pohja
Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula munavaahtoon varovasti sekoittaen.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja inkivääri yhteen. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin. Lisää viimeisenä likööri ja mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita ne ensin perunajauhoihin. Lisää pakastemustikat taikinaan jäisinä.
Jaa taikina 12 muffinssipellille asetettuun paperivuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjat ennen kuorruttamista.
Kuorrute
Mittaa kuorrutetta varten kuohukerma, mascarpone, mustikkajauhe ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa seos pehmeäksi vaahdoksi. Lisää likööri ja vatkaa seos niin paksuksi, että sitä voi pursottaa. Laita kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota pohjien päälle.
Vau! Me saimme taas Iskän kanssa olla etuoikeutettuja ja pääsimme maistamaan näitä jo heti ensimmäisen toteutuksen jälkeen! Ihania, vie kielen mennessään.