Punajuuri-suklaaleivos
24 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 4 keskikoista punajuurta
- 300 g voita
- 6 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 rkl luontaista vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaakaojauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 2 prk (500 g) mascarpone -tuorejuustoa
- 200 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl luontaista vaniljasokeria)
Ohjeet
Pohja
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää punajuuriraaste. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle, syvälle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Ota pohja uunista ja käännä päälle toinen uunipelti kanneksi. Anna pohjan jäähtyä kannen alla, jolloin kosteus imeytyy pohjaan ja se säilyttää mehevyytensä.
Kuorrute
Sekoita mascarpone tasaiseksi. Vaahdota voi ja sokeri omassa kulhossaan kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vanilja. Kääntele viimeisenä joukkoon mascarpone. Älä vatkaa, ettei seos juoksetu. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle ja kuvioi lusikan nurjapuolella painellen.
Kommentit(0)