Uuniomenajuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 150 g Digestive-keksejä
- 50 g mantelilastuja
- 75 g voita
Uuniomenatäyte
- 3 dl omenaa kuutioituna
- 2 rkl voita
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
- 400 g tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 dl sokeria
- ½ dl maissitärkkelystä
- 2 suurta kananmunaa
- 1 tl vaniljauutetta
- ~2 pientä omenaa viipaloituna ohuiksi viipaleiksi
- tilkka sitruunamehua
Ohjeet
Pohja
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Murenna mantelilastut kevyesti keksimurskan joukkoon. Sulata voi ja lisää se muruseokseen. Painele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota pohja uunista ja tiputa uunin lämpötila 160 asteeseen.
Uuniomenatäyte
Sulata voi pannulla. Lisää omenakuutiot sekä sokeri ja kaneli. Paista omenakuutioita kunnes ne hieman pehmenevät. Ota pannu levyltä ja jätä omenat jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokeri, vanilja ja maissitärkkelys tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Kääntele lopuksi joukkoon paistetut omenat ja kaada massa pohjan päälle. Pyöräytä ohuet omenaviipaleet sitruunamehussa ja nostele massan päälle. Paista kakkua 160 asteisessa uunissa ~40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämmölle puoleksi tunniksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Herkullisen näköinen kakku! Pystyykö kakun valmistamaan tarjoilua edellisenä päivänä?
Voit oikein hyvin valmistaa kakun edellisenä päivänä ja niin kannattaakin tehdä, jotta juustotäyte ehtii vetäytyä hyvin.
Ihanan näköinen! Täytyy varmaan viedä työpaikalle tälläinen joku kerta, sillä siellä ne rakastavat uuniomenoita 😉
Kiitos Elli! Kannattaa viedä, tää oli vielä parempaa kun perusuuniomenat (tosin ehkä se toinen versio on hippusen terveellisempi).
Onpa ihanan oloinen resepti ja kakku! Tosi kauniita noi omenan siivut tuossa pinnalla. Pistetään ohje korvan taakse ;D
Mmmmnnn…. Niin kaunis ja uskon että on niin makoisaakin. Houkuttelee testaamaan ohjettasi.
Kiitos Taru ja Irma! Nyt vaan kokeilemaan 😀 Nuo omenansiivut tosiaan oli hauskan yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävä tapa koristella. Uunijuustokakut kun harvemmin itsessään ovat kovin näyttäviä.