Löysin viikko sitten Cloetan vadelma-lakritsisuklaalevyjä poistohinnalla ja ajatus tästä kakusta heräsi välittömästi. Tein viime syksynä tätä todella herkullista minttusuklaakakkua ja halusin kokeilla tuota ihanaa moussea nyt hieman kesäisemmän makuisena. Ostin vadelma-lakritsisuklaata joskus aiemmin kokeilumielessä, mutta kaikki katosi ennen leivontavaihetta. Nyt sain osan suklaasta säästettyä ja pääsin testaamaan kakkua. Tuloksena oli ehdottomasti yksi lempisuklaakakuistani.
Ranskalaisen suklaamoussen valmistaminen vaatii pientä vaivannäköä, sillä moussea varten keitetään ihana maitokiisseli. Keltuaisista ja maidosta keitetty kiisseli tekee moussesta upean ilmavan ja täyteläisen.
Vadelma-suklaamoussekakku
10 palaa / yli 60 min / keskitaso
Pohja:
- 175 g dominoita tai oreo-keksejä
- 50 g voita
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 18 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte:
- 250 g vadelma-lakritsisuklaata (esim. Cloetta)
- 3 liivatetta
- 3 keltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1 1/2 dl kevytmaitoa
- 5 1/2 dl kuohukermaa
- 125 g vadelmia
Rouhi suklaa kulhoon. Laita liivatteet pehemenemään kylmään veteen. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseos kerman joukkoon.
Asettele vadelmat keksipohjalle ja kaada mousse varovasti päälle. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele halutessasi marjoilla, lakritsilla ja marengeilla.
Kommentit(0)