Vadelma-valkosuklaajuustokakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja:
- 200 g Digestive- tai kaurakeksejä
- 100 g voita sulatettuna
Valkosuklaatäyte
- 3 liivatelehteä
- ½ tlk (125 g) maitorahkaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
Vadelmatäyte
- 300 g vadelmia
- 1 dl sokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tlk (125 g ) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet
Pohja
Vuoraa 20–24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai käytä leivinpaperireunusta tai reunakalvoa. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).
Valkosuklaatäyte
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin vadelmatäytteen valmistuksen ajaksi.
Vadelmatäyte
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Paseeraa vadelmat siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Jos käytät koristelussa marenkeja, asettele marengit kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua tai dippaa marenkien pohja suklaaseen, jotta ne eivät sula kakun päälle jääkaapissa.
Tämä näyttää hyvältä aion kokeilla!
Ihana kuulla, toivottavasti maistuu!
Pystyykö tän tehdä vegegelin kanssa? Jos joo niin miten tuo vegegel kohta tehdään?
Hei Nita! Täältä löydät version, jossa käytän vegegeliä. Muuten voit tehdä tavalliseen tapaan.
https://www.makeaa.fi/vegaaninen-punaherukka-valkosuklaakakku/
Voikohan tätä kakkua pakastaa?
Hei! Kakku sopii myös pakastettavaksi, muista vain hidas sulatus (yön yli jääkaapissa), jotta rakenne ei kärsi.
Olis kiva tietää monelle kakku riittää
Hei! Kakku riittää noin 15 henkilölle. Annoskoko lukee tuossa heti reseptin yläpuolella, otsikon alla.
Olipa hyvä ja raikas kakku, kiitos! Korvasin vadelmat mansikoilla, kun meille oli kulkeutunut vahingossa ulkomaisia pakastemansikoita – tulipa tässä samalla kuumennettua ne. 🙂
Kiva kun maistui!
Tosi hyvänmakuinen ja helposti muunneltava kakku! Olen tehnyt jo monta kertaa. Valkosuklaakerroksesta itse vähennän yleensä sokeria. Tein tämän nyt vadelmien sijaan hilloista ja maku jää todella valjuksi. Jos joku muu tätä siis miettii niin suosittelen hillat laittamaan mieluummin vaikka omana kiillekerroksena tai ihan vaan marjoina valkosuklaakerroksen päälle.
Ihana, että pidät kakusta. Hilla on tosiaan sen verran mieto marja, että saattaa jäädä kakussa vähän varjoon. Olen tehnyt yleensä itse hillakakun juurikin niin, että laitan hillat kakun päälle (esim. valkosuklaamoussekakku) ja siihen vielä kiilteen.
Molempiin kerroksiin tulee 1/2 prk maitorahkaa niin onko se 125g per kerros vai puolet 125g purkista per kerros?
Nimim.äitiaivot
Molempiin kerroksiin tulee tuo 125 g rahkaa eli yhteensä koko kakkuun tulee yksi 250 g rahkapurkki.
Hei! Olen tehnyt tällä ohjeella juustokakkua useampaan otteeseen, eri variaatioilla. Ihan huippu ja helposti muunneltava perusohje, kiitokset siitä! Kysyisinkin, että mikäli valkosuklaakerroksen haluaisi valmistaa paahdetusta valkosuklaasta, miten se käytännössä onnistuisi? Täytyykö paahdettu valkosuklaa sulattaa kerman joukkoon tms. tai täytyykö ohjeeseen tehdä muita muutoksia? Mukavaa syksyä!
Hei ja ihnaa kuulla, että pidät kakusta! Olen tehnyt kakku myös paahdetulla valkosuklaalla ja löydät siihen ohjeen blogin juustokakut kategoriasta, ohjeesta paahdettu valkosuklaa-salmiakkikakku.
Hei, minun pitäisi leipoa gluteenittomalle ruokavaliolle sopiva kakku. Mitkä keksit olisivat parhaita tämän reseptin kakun pohjaan kun pitää olla gluteeniton?
Hei Melina! Olen käyttänyt ihan gluteenittomia kaura- tai digestivekeksejä. Joskus myös gluteenittomia vaniljatäytekeksejä ja niilläkin tulee ihana. TÄytekakeksien kanssa kannattaa hieman vähentää voin määrää, koska täyte auttaa sitoutumisessa.
Hei! Vaikuttaako vadelmakerrokseen se, että käyttääkö tuoreita vai pakastevadelmia?
Hei Henna! Mielestäni kotimaisista pakastevadelmista saat parhaan maun, niistä irtoaa reilusti nestettä. Silloin täyte saattaa olla hiamn löysempää, mutta ohjeessa on sen verran liivatetta, että kakku pysyy näinkin hyvin kasassa.
Hei, toimiiko tämä kakku ilman valkosuklaakerrosta, jos tekee vadelmatäytteen kaksinkertaise a? Tuleeko yksistään liian raikas? Päälle laittaisin vielä kinuskikiilteen. Kiitos vastauksesta!
Hei! Voit tehdä kakun kyllä ilman valkosuklaatakin, tarkista silloin mausta kaipaako hieman lisää sokeria. Kinuskikiille toki tuo lisämakeutta myös.
Heippa! Osaatko sanoa, paljonko aineksia pitäisi pienentää, jos tästä haluaisi 10hlö:n kakun? Tarkoitus olisi tehdä 20cm vuokaan, mutta toiveena olisi, että kakku olisi hieman matalampi.
Hei! Kertoisin aineet noin 0,8, jolloin kakku olisi suunnilleen tuolle määrälle.