Luumuinen piparkakku
20 annosta / yli 60 min / helppo
Vinkki! Voit murustaa valmiita piparkakkuja myös kakun sisään luumutäytteen päälle.
Ainesosat
Pohja
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl soodaa
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 prk luumumarmeladia
- 1 dl glögiä
- 3 kananmunaa
- 1½ dl öljyä
Täyte
- 145 g valkosuklaata
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk luumumarmeladia
- 1-2 dl glögiä kostutukseen
Koristelu
- Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
- Myllyn Paras Laktoositonta Piparitaikinaa
- luumumarmeladia
- makeisia
- tomusokeria
- kananmuna voiteluun
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
Sekoita Erikoisvehnäjauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste yhteen. Sekoita toisessa kulhossa marmeladi, glögi, kananmunat ja öljy. Kaada nesteet jauhoseokseen ja kääntele sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Täyte
Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Mittaa mascarpone ja kerma kulhoon ja vatkaa ne yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita luumumarmeladi ja valkosuklaa joukkoon kevyesti käännellen. Siirrä noin 1 dl täytettä pursotinpussiin ja laita jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän koristelua.
Leikkaa pohja kolmeen osaan ja aseta ensimmäinen pohja takaisin vuokaan. Kostuta kevyesti glögillä. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Nosta päälle seuraava kansi ja toista samat vaiheet uudelleen. Nosta päälle viimeinen pohja kanneksi. Anna kakun asettua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Koristelu
Valmista koristepiparkakut Myllyn Parhaan Laktoosittomasta Piparitaikinasta. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi ja ota taikinasta piparkakkumuotilla paloja. Paista piparkakkuja noin 5–7 minuuttia.
Tee pienet tähtitortut kaulimalla sulaneet Torttutaikinalevyt hieman ohuemmaksi. Leikkaa levy kahdeksaan pieneen neliöön. Tee neliöiden keskusta viillot kulmiin ja nosta joka toinen sakara keskelle, jotta saat taiteltua perinteisen tähtitortun. Voitele tortut kananmunalla ja pursota keskelle pieni määrä luumumarmeladia. Paista 225 asteessa, kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.
Aseta kakku tarjoilualustalle. Pursota pussiin laittamasi kuorrute renkaaksi kakun päälle. Asettele piparkakkuja ja pieniä joulutorttuja renkaan päälle kranssiksi. Viimeistele makeisilla ja tomusokerilla.
Vaikuttaa herkulliselta ohjeelta, menee ehdottomasti testiin! Osaisitko sanoa, saako pohjan leikattua kolmeen osaan, jos paistan kakun 24 cm vuoassa?
Hei! 24 cm: vuokaan saatat juuri ja juuri saada pohjan kolmeen osaan. Itse leikkaisin kuitenkin pohjan vain kahteen kerrokseen ja laittaisin väliin vain yhden, hieman paksumman täytekerroksen.