Piparipallopiirakka
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g Kantolan kaurakeksejä
- 75 g voita tai leivontamargariinia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
Täyte
- 145 g Panda valkoista suklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 2 pss (a´150 g) Kantolan maitosuklaa pallopipareita
- 2 pss (a´150 g) Kantolan valkosuklaa pallopipareita
Ohjeet
Vuoraa piirakkavuoka (halk. noin 23 cm) leivinpaperilla. Murskaa pohjan keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja piparkakkumauste ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin.
Sulata valkosuklaa ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto ja kerma kulhoon. Lisää piparkakkumauste ja fariinisokeri ja vatkaa paksuksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosuklaa.
Kaada täyte pohjan päälle. Koristele pallopipareilla. Laita piirakka jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi ennen tarjoilua.
Kommentit(0)