Appelsiini-mallasmunkit
30 annosta / yli 60 min / keskitaso MMUV
Ainesosat
- 5 dl vettä
- 1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
- 1 dl sokeria
- ½ dl siirappia
- 2 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kardemummaa
- 1 appelsiini
- noin 11 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
- 1 litra rypsiöljyä paistamiseen
Sokerointi
- 2 dl sokeria
- 1 appelsiinin kuori
Ohjeet
Mittaa noin 40 ℃:nen vesi, maltaat, sokeri, siirappi, hiiva, suola ja kardemumma kulhoon. Pese appelsiini ja raasta kuori ohuelti nesteiden joukkoon. Alusta jauhot joukkoon vähitellen. Lisää pehmeä voi tai margariini ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia tai kunnes muodostuu hyvä sitko. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ja leivo sitten pieniksi munkkipalloiksi. Anna pullien kohota leivinliinan alla noin tunnin ajan tai kunnes ne ovat hyvin kohonneet.
Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Tee munkkien keskelle sormilla reikä ja aseta ne varovasti pienissä erissä kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Pyörittele munkit sokerissa, johon on sekoitettu appelsiinin raastettu kuori.
Hedelmäsima
annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 2 litraa vettä
- 1 pss Tuoppi Kotisima juomauutetta
- 2 dl sokeria
- 1 pss kuivahiivaa (sisältyy simapakkaukseen)
- 2 appelsiinia (tai 2 dl vahvaa hedelmämehua)
- Rusinoita
Ohjeet
Jos käytät appelsiineja, pese kuoret huoellisesti ja leikkaa siivuiksi. Sekoita juomauute 40 ℃:seen veteen. Lisää sokeri ja appelsiinisiivut tai hedelmämehu ja sekoita hyvin. Ripottele pinnalle kuivahiiva ja käytä huoneenlämmössä noin 20 tuntia. Pullota ja lisää rusinat. Siirrä sima jääkaappiin ja anna tekeytyä noin 2 vuorokautta.
Kommentit(0)