Mokkakakku

Mokkakakku

24. 07. 2024
Tiramisua muistuttava mokkakakku hurmaa samettisen pehmeällä mokkavaahdolla ja kahviin kostuteillu kekseillä.

Kaupallinen yhteistyö Kantolan keksien kanssa. 

Kuka tykkää tiramisusta? En oikeastaan tiedä ketään, joka ei siitä pitäisi; samettisen pehmeä vaahto ja täydellisesti kahviin imeytetyt sokerikeksit luovat käsittämättömän herkullisen yhdistelmän. Toki tiramisu on helppo valmistaa myös väärin; kahvissa lilluva, karvas jälkiruoka latistuneella vaahdolla on kaukana siitä unelmien Italia-herkusta.

Tämä kakku tuo täydellisesti mieleen tiramisen, mutta on jopa takuuvarmempi onnistuminen. Ilmava vaahto tehdään tuorejuustosta ja kahvin makua saadaan jo vaahtoon pikakahvijauheella (älä käytä tavallista kahvia, sillä liika kahvi tekee vaahdosta liian löysää). Tuorejuusto vaahto ei ole yhtä herkkä, kuin kananmunan ja mascarponen yhdistelmä ja se pitää muotonsa erinomaisesti.

mokkakakku pohja
mokkakakku täyte

Kakun pohjassa maistuu vienosti suklaa, sillä pohjassa on käytetty Kantolan suklaakaurakeksejä . Suklaisen pohjan päälle kasattu kahvivaahto kätkee sisälleen kahviin kostutettuja Kulta Marie keksejä . Marie imee kahvin juuri täydellisesti, kun upotat sen kahviin muutaman sekunnin ajan.

Muutaman tunnin maustumisen jälkeen kakkua pääsee jo maistelemaan, mutta maut jatkavat kehittymistä ja kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Ja jos et halua koko kakkua, kannattaa testata myös näitä herkullisia mukitiramisuja tai tiramisujäätelökakkua.

mokkakakku
mokkakakku

Mokkakakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

Täyte

  • 200 g tuorejuustoa
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 tl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • noin 20 kpl Kulta Marie keksejä
  • 1½ dl vahvaa kahvia

Koristeluun

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa suklaakaurakeksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Mittaa tuorejuusto, kerma, 1½ dl tomusokeria ja vaniljasokeri yhteen ja vaahdota paksuksi vaahdoksi. Ota 1 dl vaahtoa sivuun pursotuksia varten. Liuota pikakahvi 1 tl kuumaa vettä ja ja kääntele loppuun täytteeseen. Levitä ⅓ täytteestä pohjan päälle. Ripottele pinnalle hieman kaakaojauhetta.

Sekoita ½ dl tomusokeria vahvaan kahviin ja kasta Marie-keksejä yksitellen kahviin. Nostele keksejä tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Lisää seuraava kerros vaahtoa, sitten kaakaota ja taas kahviin dipattuja keksejä. Toista sama vielä kerran. Pursota pinnalle sivuun ottamasi vaahto ja laita kakku jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Viimeistele kakku Ballerinakekseillä, suklaarusinoilla ja vadelmilla.

mokkakakku
mokkakakku pala

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Avainsanat

kahvi

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia