Lehtevä omenapiirakka

Lehtevä omenapiirakka

06. 09. 2024
Vastustamattoman rouhea omenapiirakka tehdään valmiiseen lehtitaikinaan ja päälle ripotellaan rapeaa kauramurua.
lehtevä omenapiirakka
lehtevä omenapiirakka

Lehtevä omenapiirakka

16 annosta / 30 - 60 min / helppo MMUV

Kun käytät vegaanista lehtitaikinaa, maidotonta margariinia voin sijaan ja jätät kananmunavoitelun pois, saat piirakasta vegaanisen.

Ainesosat

Pohja

  • 1 iso tai 6 pientä lehtitainalevyä
  • noin 1 kg kotimaisia omenoita
  • 20 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia

Kauramuru

  • 50 g voita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • voiteluun kananmuna + raesokeria

Ohjeet

Ota lehtitaikina sulamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen (kiertoilma 210).

Pese ja paloittele omenat. Kuumenna pannu ja sulata voi. Lisää omenat, fariinisokeri ja kaneli. Paista, kunnes omenat alkavat pehmetä (noin 5-10 minuuttia).

Valmista kauramurulla nyppimällä kaikki sen ainekset yhteen murumaiseksi seokseksi.

Kauli lehtitaikina tarvittaessa hieman ohuemmaksi. Leikkaa noin 2 cm päähän reunoista viillot ja pistele keskiosa haarukalla. Levitä omenatäyte pohjalle ja ripottele päälle kauramuru. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeri.

Paista uuninalatasolla noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja pohja on kypsä.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

omena

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia