Värikkäät korvapuustit

Värikkäät korvapuustit

02. 10. 2024
Nämä korvapuustit ilahduttavat perinteisellä maullaan ja värikkäällä ulkomuodollaan. Koristerakeet viimeistelevät pullan täydellisesti.

Syksyn iloisimmat pullat leivottu kaupallisessa yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.

Väri-iloa harmaisiin päiviin! Lupasin instagramin puolella, että lokakuu täyttyy korvapuusteista, kinuskista ja suklaasta, joten aloitetaan heti. Perjantaina vietetään vuoden tärkeintä juhlapyhää, nimittäin korvapuustipäivää. Sen kunniaksi leivoin vähän erilaisia puusteja.

Älkää säikähtäkö, maku ja muoto on täysin kohdillaan, mutta syksyn iloksi näihin on lisätty vähän lisäväriä. Perinteinen taikina on nimittäin jaettu kolmeen osaan ja osat värjätty Dr.Oetkerin nestemäisillä elintarvikeväreillä, jotka värjäävät hyvin myös taikinoita ja kestivät kauniisti myös paistoa. Kokonaisuus on perinteisen raesokerin sijaan viimeistelty koristerakeilla ja sokerikuorrutteella.

Kolme taikinakerrosta ja mehevä kanelitäyte tekevät pullista vastustamattoman muhkeita ja herkullisia. Liian pieniksi näitä ei kannata leipoa, jotta puustit ei kaatuile paistuessaan. Ja onhan se nyt mukavaa sanoa syöneensä kolmen puustin sijaan “vain yhden”.

Ja jos et ole vielä kokeillut leikata pullataikinaa hammaslangalla, suosittelen ehdottomasti testaamaan, se on todella helppoa; kierrät vain langan taikinarullan ympäri ja kiristät ristiin taikinan läpi. Leikkausreunoista tulee upean terävät ja varsinkin näissä väripuusteissa se takaa upeimman lopputuloksen.

korvapuusti
elintarvikeväri

Värikkäät korvapuustit

20 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

  • 5 dl maitoa
  • 2 pss kuivahiivaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Dr. Oetker kardemummaa
  • 150 g pehmeää voita
  • 13 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dr.Oetker punaista elintarvikeväriä
  • 1 rkl Dr. Oetker vihreää elintarvikeväriä
  • 1 rkl Dr. Oetker keltaista elintarvikeväriä

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1½ rkl Dr. Oetker Ceylonin kanelia
  • 1 rkl Dr. Oetker vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria

Voiteluun

  • 1 kananmunan valkuainen

Koristelu

  • Dr.Oetker valkoista sokerikuorrutetta
  • Dr. Oetker Pastel flirt -koristerakeita

Ohjeet

Pullataikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoa pienissä erissä ja vaivaa taikinaa aluksi vatkaamalla ja lopuksi vaivaamalla. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina vaivauksen loppupuolella. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta siihen muodostuu hyvä sitko ja taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää jokainen osa omalla värillään. Vaivaa huolella, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Anna taikinoiden kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Täyte

Sekoita täytteen raaka-aineet kulhossa tasaiseksi massaksi. Täyte saa olla pehmeää ja helposti levittyvää.

Kaada ensimmäinen taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kauli se ohueksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Levitä kolmannes täytteestä taikinalevyn päälle. Kauli seuraava taikina saman kokoiseksi levyksi ja nosta ensimmäisen taikinan päälle. Lisää seuraava kolmannes täytettä ja toista sama vielä viimeisellä taikinalla niin, että saat kolme eriväristä taikinakerrosta, joiden jokaisen päällä on ohut kerros täytettä. 

Rullaa pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla noin 20 palaan (siisteimmän saat käyttämällä leikkaamiseen hammaslankaa). Aseta pullat väljästi leivinpaperin päälle uunipellille. Paina keskeltä kahdella sormella pöytään asti, jotta pulla aukeaa sivuille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Lämmitä uuni 210 asteeseen (ylä- ja alalämpö).

Voitele pullat kananmunan valkuaisella ja paista uunin keskitasolla pelti kerrallaan noin 10 minuuttia kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä.

Koristele jäähtyneet pullat sokerikuorrutteella ja koristerakeilla.

värikkäät korvapuustit
värikkäät korvapuustit

Yhteistyössä

droetker logo

Kategoriat

Pullat Yhteistyö

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia