Maltainen pataleipä
1 annos / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl Tuoppi Mämmi- ja leipämaltaita
- ¼ tl kuivahiivaa
- 1½ tl suolaa
- 3½ dl Tuoppi kotikaljaa
- rypsiöljyä
Ohjeet
Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen kotikalja ja sekoita nopeasti, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan noin 12 tunniksi.
Kumoa kohonnut taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja muotoile se kevyesti palloksi, älä vaivaa. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
Laita 2–3 litran pata kylmään uuniin ja kuumenna uuni 200 ℃:seen. Ota kuuma pata uunista ja sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta kohonnut taikina kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Kumoa leipä padasta hetken jäähdyttyään.
Kommentit(0)