Marengit:
4 suurta valkuaista (133g)
266 g sokeria (=2 kertaa valkuaisten paino)
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Mittaa sokeri leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nosta uuniin lämpenemään hetkeksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää lämmin sokeri vähitellen ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kolmeen osaan ja mausta osat ohjeiden mukaan. Pursota tai nostele lusikalla massoista pellille pieniä suukkoja. Paista noin 40 minuuttia tai kunnes marengit nousevat helposti irti leivinpaperista. Anna jäähtyä.
Kahvimarengit:
noin 1 tl hienoksi jauhettua pikakahvia
suklaata koristeluun
Kääntele kahvijauhe marenkivaahtoon. Koristele jäähtyneet marengit sulatetulla suklaalla.
Kookosmarengit:
3 rkl kookoshiutaleita
Sekoita 2 rkl kookoshiuttaleita marenkivaahtoon. Pursota massa pellille ja ripottele päälle loput kookoshiutaleet.
Vanilja-suklaamarengit:
1 tl vanilja-aromia.
100 g tummaa suklaata
Sekoita vanilja-aromi marenkivaahtoon. Kasta paistettujen ja jäähtyneiden marenkien pohjat sulatettuun suklaaseen. Anna suklaan jähmettyä kunnolla.
Mutta eihän 166 g ole 2 kertaa 133 g. Pitäisikö sokeria oikeasti olla 266?
Hupsista, olen todella pahoillani. Tuossa on käynyt kirjotusvirhe. Kiitos huomautuksesta 😀