Myslisämpylät
20 annosta / yli 60 min / helppo MU
Ainesosat
- 5 dl maitoa
- 3 rkl muscovadosiirappia (tai hunajaa/siirappia)
- 1-1½ tl suolaa
- 1 pss kuivahiivaa
- 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
- ~7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- ½ dl öljyä
- 3 dl mysliä
Ohjeet
Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva täysjyvävehnäjauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää vehnäjauhot alustaen ja vaivaa kunnolla. Lisää öljy ja lopuksi mysli. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä uunipellille liinan alla noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita sämpylät uunin keskitasolle ja heitä mukillinen vettä uunin pohjalle (Tästä tulee uuniin reilusti höyryä, mikä tekee sämpylöihin rapean kuoren). Paista sämpylöitä kunnes ne ovat saaneet kauniin paistovärin ja rapean kuoren.
Kommentit(0)