Appelsiini-suklaapalat
15 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- noin ½ tl Bourbon-vaniljaa vaniljamyllystä (tai 1 rkl vaniljasokeria)
- ½ tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl öljyä
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 rkl appelsiiniaromia (Dr. Oetker)
- 1 pkt (noin 1 dl) appelsiininkuoripaloja
Kuorrute
- 100 g tummaa suklaata (noin 70%kaakaota)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl appelsiiniaromia
Ohjeet
Pohja
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 com:n kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja appelsiinimehu sekä aromi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä appelsiininkuoripalat. Levitä taikina vuokaan.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia tai kunnes siihen painettuun testitikkuun ei jää enää raakaa taikinaa. Anna piirakan jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute
Paloittele kuorrutetta varten suklaa kulhoon. Lämmitä kerma ja appelsiiniaromi kuumaksi ja kaada suklaan päälle ja sekoittele välillä, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa ganache hiukan kuohkeammaksi (noin 10-15 minuuttia, jos et jaksa vatkata näin pitkään käytä 150 g suklaata). Levitä kuorrute pohjan päälle ja anna asettua jääkaapissa noin tunti.
Kommentit(0)