Minttusuklaakakku

22. 10. 2015
Minttu raikastaa täyteläisen suklaamoussen ja tekee tästä kakusta entistäkin vastustamattoman.

Minttusuklaakakku

Tämä suklaamoussekakku perustuu klassiseen suklaamousseen, jonka rakenne on täyteläisen samettinen. Sen tekeminen on hieman vaativampaa, mutta vaivannäkö palkitaan. Lopputulos on todella herkullisen pehmeä ja maukas.

Minttusuklaakakku (n.12-15 hlo)

Pohja:

  • 200 g dominoita
  • 60 g voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 22 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:

  • 250 g minttusuklaata (esim. marabou)
  • 3 liivatetta
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 dl kevytmaitoa
  • 5 1/2 dl kuohukermaa
  • 10 After eightiä

Rouhi suklaa kulhoon. Laita liivatteet pehemenemään kylmään veteen. Laita maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseos kerman joukkoon. Kaada mousse pohjan päälle. Painele pinnalle After eight -makeisia. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Koristele halutessasi jäisillä marjoilla ja marengeilla (moussesta ylijääneet valkuaiset kannattaa hyödyntää marenkiin).

minttusuklaakakku3minttusuklaakakku2

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(8)

  
  • Laura sanoo:

    Todella ihana kakku, mutta kertoisitko vielä vähän tarkemmin millaista tuon maito/keltuais/sokeri-seoksen pitäisi loppujen lopuksi olla? Itselläni ei hirveän paljon paksuuntunut eikä ollut mitenkään ilmavaa. Kuuluuko sen olla sellaista? Miten kauan yleensä kestää, että seos sakenee?

    • Liisa sanoo:

      Moi Laura! Olet varmasti keittänyt ihan oikein, seos paksunee hieman, mutta mitään tahnamaista siitä ei tosiaan tulee, sekoitetaessa paksuuntumisen kuitenkin huomaa. Seos sakenee hellan kuumuudesta riippuen yleensä noin 5–10 minuutissa.

  • Marianne sanoo:

    Hei! Voiko tämän moussekakun pakastaa?

    • Liisa sanoo:

      Hei Marianne! En ole valitettavasti kokeillut tämän moussekakun pakastamisesta. Toisaalta aineksissa ei ole mitään mikä ei pakastita kestäisi. Suojaa kakku kuitenkin huolellisesti liialta kosteudelta ja voimakkailta hajuilta, koska se imee helposti vieraita makuja itseensä.

  • Nimetön sanoo:

    Hei, mite nuo after eight makeiset laitoit?niitä ei näy kuvassa, uppooko ne joukkoon vai? :)ajattelin tehä tän huomisiin pikkujouluihin 🙂

    • Liisa sanoo:

      Heippa! Painelin makeiset puolikkaina juuri vuokaan levitettyyn pehmeään mousseen, niin että noin puolet jäi jokaisesta makeisesta näkyviin. Silloin konvehdin täyte valuu hieman kakkuunkin ja maustaa sitä, toki after eightit voi käyttää ihan vaan koristeluunkin, mutta mielestäni tuollainen huolettomien palojen epäsäännöllinen painelu kakun pintaan teki kakusta entistä herkullisemman.

  • Erja sanoo:

    Kiitos aivan ihanasta ohjeesta 🙂 Tein tämän isänpäiväksi tavallisesta tummasta suklaasta ja se oli ihan ehdottomasti paras suklaamoussekakku ikinä!

    • Liisa sanoo:

      Voi miten ihana kuulla! Tykkääbn kyllä itekin eniten tällaisesta moussesta. Maitopohja tuo mousseen ihanan täyteläisyyden.

Samankaltaisia kirjoituksia