Suolaisia leivonnaisia onkin tullut viime aikoina blogiin harvinaisen vähän. Kyllä täällä silloin tällöin syödään muutakin kuin kakkua, siitä todisteena nämä aivan ihanat savuporopiiraat. Jos et omista muffinssipeltiä, niin piiraan voi hyvin leipoa myös tavallisessa piirakkavuoassa.
Pienet savuporopiiraat (12 kpl pieniä tai yksi suuri piiras)
Pohja:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 muna
Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Täyte:
- 100 g kylmäsavuporoa
- 200 g savuporotuorejuustoa (esim. creme bonjour)
- 1/2 punasipulia
- 1 punainen paprika
- 1 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- kuivattua tai tuoretta meiramia
- kuivattua tai tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- valkosipulijauhetta
Hienonna poro, punasipuli ja paprika pieneksi kuutioiksi. Sekoita kaikki aineet yhteen ja mausta.
Voitele muffinssipelti huolellisesti. Kauli taikina isoksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (esim. suuri muki) paloja taikinasta. Painele palat muffinssipellin syvennyksiin. Levitä täytettä pohjien päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja irrota piiraat varovasti vuoasta.
Hei, olen tekemässä näitä tyttären ylioppilasjuhliin, jotka pidetään 3.6.2023. Teen tällä ohjeella mutta tämän lisäksi kinkulla. Onko hyvä muuttaa jotain täytettä, esim.Savuporotuorejuustoa, toisen makuiseksi (tavallinen tuorejuusto). Riittääkö 100 g kinkkua vai sitä enemmän/ vähemmän?
Hei! Vaihtaisin tuorejuuston esim. pippuri- tai yrittituorejuustoksi (ihan mikä omasta mielestä on paras, valikoima on suuri). Kinkku ei ole aivan yhtä voimakasta ja suolaista kuin poro, joten halutessaan sitä voi lisätä.
Kiitos mahtavasta reseptistä! Nämä olivat aivan huippuhyviä. Ohje toimii varmasti hyvin myös kinkku- tai savulohitäytteellä poron sijaan. Ajattelinkin kokeilla sellaisia seuraavaksi. 🙂
Ihana kuulla Leena, kiitos! Tosiaan varmasti toimii myös kinkulla tai lohella.