Inkivääripavlovat marinoiduilla mustikoilla
8 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Marinoidut mustikat
- 2-3 dl tuoreita tai pakastemustikoita
- 2 rkl sokeria
- 1 dl Rooftop Garden Organic Blueberry Ginger -likööriä
Pohja
- 3 luomukananmunan valkuaista
- hyppysellinen suolaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 tl kuivattua inkivääriä
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko
- 1 rkl sokeria
Ohjeet
Marinoidut mustikat
Aloita laittamalla mustikat marinoitumaan. Mittaa tuoreet tai jäiset mustikat kulhoon.
Sekoita joukkoon sokeri ja likööri. Laita seos kylmään marinoitumaan.
Pohja
Valmista seuraavaksi marenkipohjat. Vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on kauniin kiiltävää
ja kaikki sokerikiteet ovat sulaneet. Siivilöi inkivääri vaahtoon ja kääntele kevyesti sekaisin.
Laita vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla peitetylle
uunipellille 6-8 halkaisijaltaan noin 8 cm:n kokoista pesää.
Paista pohjia 100 asteisessa uunissa noin 1h-1h 30 minuuttia, tai kunnes pohjat irtoavat leivinpaperista
varovasti nostettaessa. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Täyte
Valmista täyte vatkaamalla kerma, vaniljatangon siemenet ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Levitä täyte marenkipohjan syvennykseen ja lusikoi päälle marinoituja mustikoita. Tarjoile heti.
Kommentit(0)