Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille! 99 vuotiaan Suomen kunniaksi kannattaa nähdä hieman vaivaa ja tarjota hyvän aterian jälkeen herkullista jälkiruokaa.
Tämä liköörillä maustettu valkosuklaamousse on suunnattoman ihanaa. Käytin moussen mausteena aiemmin testiin saamaani sitruuna-juustokakkulikööriä. Likööri on varsinaisesti kesäkauden tuote, mutta tähän sopivat loistavasti myös erilaiset kermaliköörit, joissa makuvaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomiin. Valkosuklaa antaa sopivan pohjan ja sen pariksi voi liittää melkein mitä tahansa likööriä. Joulupöytään voisi sopia loistavasti myös uuniomenalikööriin tehty mousse ja kahviliköörillä tulee varmasti myös mahtavaa.
Ainakin suurin osa alkoholista kiehuu keitettäessä pois, mutta itse tein tällä kertaa lapsille oman jälkiruoan ja nautiskelin hyvin mielin vähän aikuisempaan makuun olevasta jälkkäristä.
Valkosuklaa-juustokakkumousse
6-8 annosta | yli 60 min | keskitaso
- 250 g valkosuklaata
- 3 keltuaista
- 1 rkl sokeria
- 1 1/2 dl sitruuna-juustokakkulikööriä (warninks lemon cheesecake liqueur tai kermalikööriä, esim. uuniomena tai helmi)
- 5 1/2 dl kuohukermaa
- 3 Bastogne tai Digestive
Rouhi suklaa kulhoon. Laita likööri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma likööri keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseos kerman joukkoon. Kaada mousse annosmaljoihin. Murustele pinnalle keksejä. Anna jähmettyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kommentit(0)