Sokerikakkupohja (jätä pois kaakaojauhe)
Sitruunarahkatäyte:
2 dl kermaa
200 g maitorahkaa
1 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)
(sokeria)
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka ja lemon curd ja kääntele seos kerman joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta ensimmäinen levy takaisin irtopohjavuokaan ja kostuta se maidolla tai sitruunalimulla. Kaada päälle puolet sitruunarahkasta. Tee seuraava kerros samoin ja lisää päälle viimeinen kakkupohja. Anna kakun asettua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Lakritsikinuski:
2 dl kermaa
9 kick-patukkaa
Laita kerma ja paloitellut kick-patukat kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kinuski muodostaa pisaran kylmällä vedellä täytetyn lasin pohjalle, kinuski on valmista. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle. Koristele kakun reunat kermavaahdolla.
+ noin 3 dl kermaa pursotuksiin
Tuo kick-kinuski oli todella helppotekoinen ja maistuva. Monissa blogissa oli tehty hopeatoffeekinuskia, silloin kun niitä oli vielä myynnissä, ja oli ilmeisesti vieläkin paremman makuista. Mutta korvikkeena tämä käy vallan mainiosti ja jos hopeatoffeet joskus palaavat kauppoihin kiiruhdan heti ostamaan, jotta pääsen itsekin vertailemaan.
Näyttää ihanalta! Aion kokeilla huomenna kun saan kaupasta noita kick-patukoita.
Ihana resepti, linkkasin sivuillesi 😉
T: Love Charles