Puolukka-marenkitartaletit
6 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 5 dl puolukoita
- ½ tl kanelia
- 3 keltuaista
- ¾ dl sokeria
- 100 g voita
Kuorrute
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
Ohjeet
Pohja
Murskaa keksit pohjaa varten. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Jaa pohja kuuteen pieneen (halk. 10 cm) tai yhteen suureen irtopohjaiseen tartaletti vuokaan. Painele pohja tiiviisti vuokien pohjalle ja reunoille. Laita pohjat kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Soseuta puolukat ja paseeraa siivilän läpi puhtaaseen kulhoon. Mittaa noin 1½ dl siivilöityä sosetta ja kaneli kattilaan. Kuumenna sose. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti yhteen. Kaada puolet kuumasta puolukkasoseesta keltuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada koko seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu selvästi. Siivilöi puhtaaseen kulhoon. Lisää voi ja sekoittele, kunnes voi on kokonaan sulanut. Kaada täyte pohjien päälle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään kolme tuntia. Irrota tartaletit varovasti vuoistaan.
Kuorrute
Valmista kuorrute mittaamalla valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen, niin ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia vesihauteessa, kunnes sen lämpötila on noin 65 astetta. Jos et omista sokerilämpömittaria voit kokeilla hieroa vaahtoa sormien välissä. Se on valmista, kun kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto tuntuu sileältä. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi.
Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota tartalettien päälle. Ruskista marenkia kaasupolttimella.
Kommentit(0)