Hyydytetty suklaakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 175 g piparkakkuja
- 70 g voita
Täyte
- 250 g joulusuklaata (esim. fazer)
- 3 liivatetta
- 3 keltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1½ dl kevytmaitoa
- 1 tl kanelia
- 5½ dl kuohukermaa
Kuorrute
- 3 valkuausta
- 1½ dl sokeria
- koristeltuja piparkakkuja
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte
Rouhi suklaa kulhoon. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa maito ja kaneli kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Kaada kuuma maito keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada vaahto takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Ota kattila liedeltä ja liuota joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada seos siivilän läpi rouhitun suklaan päälle. Sekoittele tasaiseksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto kolmannes kerrallaan suklaaseokseen. Kaada mousse pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kuorrute
Irrota kakku vuoastaan ja aloita marenkikuorrutteen valmistus. Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen, niin ettei vesi osu kulhon pohjaan. Vatkaa valkuaisia vesihauteessa, kunnes sen lämpötila on noin 65 astetta. Jos et omista sokerilämpömittaria, voit kokeilla hieroa vaahtoa sormien välissä. Se on valmista, kun kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto tuntuu sileältä. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Levitä vaahto heti kakun päälle ja reunoille. Viimeistele kakku koristelluilla piparkakuilla.
Moikka,
Voisiko marengin korvata kermavaahdolla? 🙂
En ole itse niin marengin-ystävä.
Hei! Kermavaahto toimii myös loistavasti kakun viimeistelyssä.