Passionjuustokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 150 g digestive-keksiä
- 50 g manteleita
- 100 g voita
Täyte
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl maissitärkkelystä
- 3 munaa
- 7–10 passionhedelmää
Ohjeet
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm) ja voitele reunat voilla. Murskaa keksit ja mantelit pohjaa varten. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 160 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit ja maissitärkkelys tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen, älä kuitenkaan vatkaa. Halkaise passionhedelmät ja tyhjennä hedelmän sisus täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle.
Paista 160 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä jälkilämmöllä vielä tunti.
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja anna asettua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Poista vuoka kevyesti pyöräyttämällä, auta tarvittaessa veitsellä.
Täyteaineissa maitorahka,ohjeissa ranskankerma!!!! Kumpi oikein tai parempi?
Kiitos Aulis kommentistasi. Tuonne oli jäänyt pieni virhe. Kuten tekstissä kerroinkin, teen yleensä creme fraichella, mutta nyt jääkaapissa oli rahkaa, joten käytin sitä. Virhe oli siis jäänyt kun kopioin edellisen reseptin pohjat. Pahoittelun, korjasin sen jo. Tein ohjeen tällä kertaa rahkalla ja pidin kovasti, jos haluat käyttää creme fraichea, niin laita 150 g sitä ja 400 g tuorejuustoa.
Olen tuskaillut epäonnistuneen paiston kanssa montakertaa. Kiitos siis vinkistä! Minäkin pidän kovasti passionin pienistä iloisesti poksahtavista siemenistä! Leivoin pääsiäisen aikaan nostalgisen kuivakakun, jonka maustoin passionilla. Kakku oli kaikkea muuta kuin kuiva!
Toivottavasti näillä vinkeillä onnistut, uunijuustokakussa onnisutnut paisto on tosiaan iso osa herkullisuutta. Kuulostaapa ihanalta tuo tekemäsi kahvikakku, en olekaan käyttänyt vielä koskaan passioinia taikinan seassa. Se antaa varmasti todella herkullisen maun, mehevyyden ja rakenteen. Täytyy joskus kokeilla itsekin!