Pestokierteet
25 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
- 5 dl vettä
- 1½ tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 25 g tuoretta hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
- 11–12 dl rouheista sämpyläjauhoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 prk (185 g) pestoa
- voiteluun vettä tai kananmunaa
- auringonkukansiemeniä
Ohjeet
Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja. Sekoita nesteeseen tai jos käytät kuivahiivaa niin sekoita se muutamaan desiin jauhoja ja sekoita sitten nesteisiin Lisää jauhot vähitellen vaivaten. Taikina saa olla pehmeää, jotta sämpöylöistä tulee kuohkeita. Lisää öljy ja vaivaa kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi (noin 40–60 minuuttia).
Kauli taikina reilusti jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle pestoa ja rullaa pitkoksi. Leikkaa pitko noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet makaamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota leivinliinalla peitettynä vielä noin 40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 °C:seen. Voitele kohonneet kierteet vedellä tai kananmunalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Paista noin 15 minuuttia tai kunnes kierteet ovat saaneet kauniin paistovärin.
Kommentit(0)