Helppo marjakakku

Helppo marjakakku

21. 08. 2017
Helppo marjakakku kasataan sokerikakusta, valkosuklaavaahdosta ja marjoista. Koristeluilla ei pröystäillä, vaan kasataan herkullisia täytteitä myös kakun päälle.

Blogissa (ja elämässä) on tapahtunut viime kesänä hirvittäviä. Huomasin nimittäin vasta nyt, että kesän perinteinen mansikkakakku on edelleen leipomatta. Tuoreilla marjoilla on kyllä herkuteltu, mutta se kakku on antanut odottaa itseään elokuulle asti. Asia oli toki korjattava ennen kuin kesä loppuu, joten nyt nautitaan kesän ensimmäinen ja mitä luultavammin myös viimeinen marjakakku.

Halusin tehdä kakun ilman suuria odotteluja, joten päädyin kasaamaan kuohkean sokerikakkupohjan valkosuklaavaahtoa ja marjoja. Vielä muutama vuosi sitten kartoin sokerikakkupohjaa ja sen tekemistä. Syynä siihen oli epäilys pohjan onnistumisesta ja toisinaan makukin tuntui olevan pielessä. Päätin kuitenkin jatkaa yrityksiä ja kaivoin kaiken tiedon pohjaan ja sen leipomiseen liittyen. Kirjoitin pohjan teosta myös pitkän jutun, jota voin suositella lämpimästyi kaikille, joille sokerikakkupohja on murheenkryyni. Pohjatyö tuotti tulosta, sillä yhtään pohjaa ei tuon artikkelin kirjoittamisen jälkeen ole epäonnistunut. Pohjat ovat aina herkullisen kuohkeita ja ne maistuvat hyvältä jopa sellaisenaan (no vähän mansikoita ja kermavaahtoa ehkä joukkoon).

Tähän kakkuun halusin kuitenkin kermavaahdon lisäksi hieman lisämakua, joten tein täytteeksi todella helpon, kolmen aineen valkosuklaamoussen. Sokerikakkupohjan ja valkosuklaatäytteen yhdistelmä on toki makea, mutta tuoreet marjat raikastavat sitä ihanasti.

Helppo marjakakku

10 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl erikoishienoa sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • (½ tl leivinjauhetta)

Kostutus

  • 1½ dl maitoa
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • tuoreita marjoja

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi kahteen pieneen (halk. 15 cm) tai yhteen suurempaan (halk. noin 22 cm) vuokaan. Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskeenään ja siivilöi munavaahtoon kolmannes kerrallaan samalla varovasti käännellen.

Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Pudota kypsät pohjat pari kertaa noin 15 cm:n korkeudelta pöydälle. Tämä saa ilman nousemaan ylös ja ehkäisee samalla pohjien läsähtämistä. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irrota vuoista.

Täyte

Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Sekoita suklaa tuorejuustoon ja kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Leikkaa pohjat kahteen osaan. Kostuta ensimmäinen pohja ja levitä päälle ¼ täytteestä ja reilusti tuoreita marjoja. Toista sama vielä kolme kertaa.

Kategoriat

Täytekakut

Avainsanat

juhannus

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia