Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä
10 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
Täyte
- noin 5 dl mustikoita
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 muna
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljatahnaa tai luontaista vaniljasokeria
Ohjeet
Pohja
Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele voivaahtoon. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Voit jauhottaa tai kastella käsiä hieman, jottei taikina tartu käsiin kiinni.
Täyte
Ripottele mustikat pohjan päälle. Sekoita muut täytteen aineet kulhossa ja kaada mustikoiden päälle. Paista piirasta uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet väriä ja täyte on asettunut. Anna piirakan jäähtyä kylmäksi ennen tarjoilua, jäähtyminen on tärkeää myös täytteen asettumisen kannalta.
Kommentit(0)