Poropiirakka
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 muna
Täyte
- 2 punaista paprikaa
- 100 g kylmäsavuporoa
- 1 punasipuli
- 200 g savuporotuorejuustoa (esim. creme bonjour)
- 1 dl ruokakermaa
- 2 munaa
- nippu ruohosipulia
- kuivattua tai tuoretta meiramia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- mustapippuria
Ohjeet
Pohja
Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Täyte
Kuumenna uuni 250 °C:seen. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenkodat. Aseta paprikat kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa, kunnes kuoret alkavat kupruilla ja mustua. Ota paprikat uunista ja poista kuoret. Madalla uunin lämpötila 200 °C:seen. Hienonna paahdettu paprika. savuporo ja punasipuli kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa piirakkavuoka taikinalla. Ylijääneestä taikinasta voit taiteilla kuvioita piirakan päälle. Kaada päälle täyte ja paista piiraasta uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Kommentit(0)