Korvapuusti-kääretorttu
12 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl luontaista vaniljasokeria (esim. Dr. Oetker)
- 1¼ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1–2 tl kardemummaa
- + sokeria rullaamiseen
Täyte
- 150 g voita
- 1½ dl tomusokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- ½ dl siirappia
- 3 keltuaista
- 2 tl kanelia
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Anna pohjan jäähtyä hetki. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja siirappi jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää keltuaiset yksitellen huolellisesti vatkaten. Mausta kanelilla.
Avaa pohja ja levitä täyte sille. Jätä noin 3 cm yläreunasta ilman täytettä. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kauniiksi kääreeksi. Kieritä tiukasti leivinpaperin sisään ja anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Juuri äsken leivoin tätä ja ai herkku mikä maku.:P Tosi hyvin pohja rullautu vaikka annoin vaan jähtyä leivinpaperin päälä. (En siis “esirullannut”) Teen kyllä jatkossakin. Kiitos sulle. 🙂
Mahtavaa että testasit ja toimi! Tuo pohja on tosiaan aika pehmeä, että jos sen vain jäähdyttää ja se ei pääse kuivumaan, niin varmasti taipuu oikein hyvin ilman esirullaustakin 😀