Korvapuusti-kääretorttu (G)

Korvapuusti-kääretorttu (G)

22. 11. 2017
Korvapuustileivonnaisten sarja jatkuu. Tällä kertaa rakastetun leivonnaisen maut kätkeytyvät gluteenittomaan kääretorttuun.

Sunnuntaina vietettiin Liisan päivään ja halusin kahville jotain nopeaa ja herkullista. En ole aikoihin tehnyt kääretorttua ja oikeastaan se ei ole koskaan ollut oikein juttuni. Viime viikolla kävin kuitenkin tekemässä leivontavideoita Iltalehden pippuri.fi:hin ja joukossa oli kääretorttupohjaan tehtävä karkkikeppikakku. Innostuin jotenkin tuosta kääretortun rullaamisesta niin, että se palasi kotonakin mieleen.

Makuihin kaipasin jotakin jouluista ja mausteista, mutta sitten mieli harhaili tekemiini korvapuustileivonnaisiin. Tästä ajatuksesta ei ollutkaan paluuta ja ideaa oli heti pakko päästä toteuttamaan. Halusin tehdä tortusta vielä gluteenittoman, joten tein sen unelmatorttupohjaan. Vaihdoin kaakaojauheen perunajauhoihin ja maustoin pohjan ripauksella kardemummaa. Lopputulos oli oikein herkullinen ja muistutti hyvin esikuvaansa.

Korvapuusti-kääretorttu

12 annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl luontaista vaniljasokeria (esim. Dr. Oetker)
  • 1¼ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1–2 tl kardemummaa
  • + sokeria rullaamiseen

Täyte

  • 150 g voita
  • 1½ dl tomusokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • ½ dl siirappia
  • 3 keltuaista
  • 2 tl kanelia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho, leivinjauhe ja kardemumma yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja siirappi jatka vaahdottamista muutama minuutti. Lisää keltuaiset yksitellen huolellisesti vatkaten. Mausta kanelilla.

Avaa pohja ja levitä täyte sille. Jätä noin 3 cm yläreunasta ilman täytettä. Rullaa torttu leivinpaperin avulla kauniiksi kääreeksi. Kieritä tiukasti leivinpaperin sisään ja anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Jäikö korvapuustin nälkä? Tutustu myös näihin leivonnaisiin:
Korvapuustijuustokakku
Korvapuusti-poke kakku
Korvapuustijäätelö
Korvapuusticookiet

Kategoriat

Jälkiruoat Muut Pullat

Avainsanat

korvapuusti

Kommentit(2)

  
  • Kaisa sanoo:

    Juuri äsken leivoin tätä ja ai herkku mikä maku.:P Tosi hyvin pohja rullautu vaikka annoin vaan jähtyä leivinpaperin päälä. (En siis “esirullannut”) Teen kyllä jatkossakin. Kiitos sulle. 🙂

    • Liisa sanoo:

      Mahtavaa että testasit ja toimi! Tuo pohja on tosiaan aika pehmeä, että jos sen vain jäähdyttää ja se ei pääse kuivumaan, niin varmasti taipuu oikein hyvin ilman esirullaustakin 😀

Samankaltaisia kirjoituksia