S’mores -brownie

S’mores -brownie

30. 11. 2017
Ihanan suklaista brownieta, rapeaa keksipohjaa ja täydellisen valuvaa vaahtokarkkia. Klassinen nuotioherkku toimii myös leivoksena.

Haasteen ensimmäinen päivä alkaa intoa puhkuen, sillä tätä s'mores brownieta olen halunnut kokeilla siitä asti, kun ostin upean Donna Hay -magasinen. Lehden viime numerossa oli toinen toistaan herkullisempia brownieta upeasti kuvattuna. S'mores brownie kiinnitti tietysti heti huomioni, sillä testaamani aiemmin tehtailemani s'mores-kakku ja suklaa-marenki kuppikakut ovat olleet aivan ihania. 

S'mores leivonnaisten kehittelystä huolimatta en ole koskaan maistanut oikeata s'moresia eli tuota keksien väliin puristettua, grillattua vaahtokarkkia ja suklaata. Täytyy varmasti hoitaa asia mitä pikimmiten, ehkäpä täytyy suunnata talviselle grilliretkelle keksien ja vaahtokarkkien kanssa. Nyt kuitenkin maistellaan tuota herkkua leivonnaisen muodossa.

S’mores brownie

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 200 g digestive-keksejä
  • 175 g voita
  • 100 g suklaata
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Kuorrute

  • noin 200 g vaahtokarkkeja

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi ja sekoita joukkoon 75 g sulatettua voita. Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja paista noin 10 minuuttia.

Sulata 100 g voita ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esipaistetun pohjan päälle ja jatka kypsentämistä noin 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla, mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrute

Kuumenna uuni 225 °C:seen. Leikkaa jäähtynyt brownie paloiksi. Asettele paloille sopiva määrä vaahtokarkkeja. Paista paloja uunissa, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä (noin 5 minuuttia). Tarjoile heti.

VINKKI: Kuorruta brownieta kerralla vain tarvittava määrä, jolloin pääset nauttimaan vaahtokarkeista joka kerta ihanan pehmeinä ja valuvina. Pelkkä pohja säilyy jääkapissa muutaman päivän.

Kategoriat

Yleinen

Avainsanat

brownie suklaa syksy

Kommentit(2)

  
  • Sari sanoo:

    Ooh, mikä aloitus brownie-sarjassa 🙂 Tiedän, että meillä tullaan rakastamaan näitä.

    • Liisa sanoo:

      Joo tää oli kyllä makean ystävän unelma! Ehdottomasti kokeilemaan. Tää on vielä siitä hyvä, että voi aina viimeistellä pari palaa kerrallaan. Tai ainakin voi suunnitella tekevänsä niin ja sitten lopulta kuorruttaa koko brownien kerralla ja syödä sen ahnaasti alta 5 minuutin.

      Uunin sijasta voi käyttää myös kaasupoltinta. Mulla tosin vaahtokarkit sytty sillä palamaan ja niihin jäi jotenkin kaasun maku (taisin syödä liian kiireesti), joten koin uunin paremmaksi vaihtoehdoksi.

Samankaltaisia kirjoituksia