Piparkakkubrownie

Piparkakkubrownie

01. 12. 2017
Joulukuun ensimmäisenä herkutellaan tietysti piparkakun makuisella browniella. Piparkakkutaikinapalojen lisäksi myös pohjassa maistuvat joulumausteet.

Browniehaasteen toinen päivä kuitataan ihanan helpolla ja silti niin maistuvalla piparkakkubrowniella. Tämä brownie oli jopa niin hyvää, että sen kuvaaminen meinasi aiheuttaa pientä ärtymystä. Loppujen lopuksi kuvassa olevat 3 browniepalaa ovat ne, mitä oli kuvaushetkellä enää jäljellä. Herkullisen brownien salaisuus on pohjaa maustavat piparkakkumausteet ja pieninä paloina taikinaan uppoava piparkakkutaikina.

Idea tähän brownieen tuli kaupan pakastealtaalla, kun törmäsin Myllyn parhaan uutuuteen, nimittäin vaaleaan piparkakkutaikinaan. Omena-kanelitaikina kuulosti niin hyvältä, että sitä oli päästävä testaamaan johonkin. Brownien voi toki toteuttaa millä tahansa piparitaikinalla, mutta omaan suuhun tämä yhdistelmä toimi loistavasti.

Piparkakkubrownie

15 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä
  • ½ tl kardemummaa
  • noin 400 g (vaaleaa) piparkakkutaikinaa

Ohjeet

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe, suola ja mausteet vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Pyörittele piparkakkutaikinasta palloja ja tiputtele pallot taikinan päälle.

Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla, mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kategoriat

Joulu Piirakat

Avainsanat

brownie

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia