Suklaakakkupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 dl kermaviiliä
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Peitä kahden irtopohjavuokan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Sekoita kevyesti käännellen. Lisää joukkoon voi-suklaaseos ja kermaviili. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 20 minuuttia.
Toblerone-kuorrute
300 g tobleronea
30 g voita
3 dl kuohukermaa
Laita kaikki kuorrutteen aineet kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Anna kuorrutteen jäähtyä haaleaksi ja vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kunnes seos on kuohkeaa.
Levitä 1/3 osa kuorrutetta pohjien väliin lisää päälle 100g rouhittua tobleronea. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille.
Onpa kivankuuloinen resepti! Pitääpä laittaa korvan taa, kun ens kerran joku tuo ulkomailta toblerone pötköjä 😉 Näyttää tosi herkulliselta!
Kiitos kakkumonsteri 😀 Tämä oli kyllä hyvää, suunnittelin juuri tekeväni joulusuklaista samaa.
Harmittavaa kuulla Petu. Täytettä joutuu tosiaan vatkaamaan tehokkaallakin koneella aika pitkään, (noin 15 minuuttia). Sähkövatkaimella tuossa hommassa voi usko loppua, joten suklaan sulattaminen ja lisääminen kermavaahtoon voi olla silloin parempi tapa. Lopputulos ei kuitenkaan ole samanlainen.
Kokeilin kakkua ohjeen mukaan ja ei onnistunut. Kakku jäi löysäksi sisältä ja täyte ei millään vaahtoutunut, Olisi pitänyt vaan tajuta sulattaa ja viilentää suklaa ja lisätä valmiiseen kermavaahtoon.
No nyt löytyi juttu missä tobleroneakin voi käyttää. Tosi hyvän makuinen vaikken tobleronen ystävä muulloin olekaan.