Lahjakakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 175 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- ½ tl kardemumma
- ½ tl neilikkaa
- 50 g Mantelirouhetta
- 150 g ranskankermaa
Kuorrutus
- 200 g pehmeää voita
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl Dr. Oetker vaniljatahnaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
Koristelu
- 450 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
- 250 g Dr. Oetker Punaista Sokerimassaa
- 250 g Dr. Oetker Vihreä sokerimassaa
- Dr. Oetker Elintarvikeliimaa (Baking glue)
- Dr. Oetker Koristelugeelejä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 170 °C:seen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää mantelirouhe. Kääntele jauhoseos voivaahtoon vuorotellen ranskankerman kanssa.
Levitä taikina tasaisesti vuokiin ja paista kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjat kuvun alla, jolloin ne säilyttävät mehevyytensä.
Kuorrutus
Vaahdota kuorrutetta varten voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta koko kakku tuorejuustokuorrutteella. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi.
Koristelu
Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä massa kakun päälle. Kauli vihreä ja punainen sokerimassa levyiksi ja leikkaa levyistä erikokoisia, suorakaiteen muotoisia paloja.
Kiinnitä palat kakun alareunaan elintarvikeliiman avulla. Ylijääneestä massasta voit muotoilla vielä lahjapaketteja kakun päälle. Viimeistele paketit piirtämällä niihin nauhat koristelugeeleillä.
uuuu……… niin kaunis
Kiitos 🙂