Kinder-brownie
18 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
- 150 g maitosuklaata
- 50 g valkosuklaata
Ohjeet
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.
Paista noin 20 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistusta.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista hetki. Kaada kondensoitu maito vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle ja laita pakastimeen muutamaksi minuutiksi.
Suklata suklaat omissa astioissaan. Levitä maitosuklaa nopeasti jähmettyneen maitokreemin päälle. Koristele valkosuklaaraidoilla. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Saadaksesi siistejä paloja, voit lämmittää veistä hieman.
Hei kiitos ihanasta reseptistä!! 🙂 en ollut aiemmin tehnyt kinder-piirakkaa ja vertailtuani erilaisia reseptejä, valitsin sun reseptin. Tein pohjan sillä sun kinder-piirakan ohjeella ja täytteen tällä. Tuli ihan täydellistä <3 piti jo ennen aikaisesti vähän siistiä reunoja omiin suihin 😉 NAM!
Voi miten kiva kuulla! Ja hauska kun yhdistelet eri reseptejä, tässä juuri tuo täyte on aivan parasta ja se toimii varmasti myös muiden pohjien kanssa.
Hei! Siis käytetäänkö tässä sitä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa vai ei keitettyä? 🙂
Hei Emppu! Tässä ohjeessa käytetään nimenomaan sitä keittämätöntä maitoa. Karamellisoidun maidon käyttämisestä mainitsen aina erikseen. Mukavia leivontahetkiä!
Näyttää niin hyvältä – teen pääsiäispöytään 🙂 Mutta teenkö ohjeen tuplana jos haluan koko uunipellillisen tätä herkkua?
Heija kiitos! Juu, uunipellille menee tupla-annos. Makeaa pääsiäistä!
Joo niin lopulta päättelinkin kun ehdin leipomaan ennen vastaustasi. Tuli todella herkullista! 🙂
Ihana kuulla, että tuli silti herkullista. Pahoittelen etten ollut heti ehtinyt vastata.
No niin, tätä sitten viikonloppuna, näyttää sen verran HERKULLISELLE.
Hienoa! Toivottavasti maistuu.
Mulla on kanssa ollut ajatuksissa tehdä tästä piirakasta brownie-versio 😀 Näyttää ihan huippuhyvältä tämä sun tekemäsi! ♥
Heh, hauska nähdä miten samat ajatukset pyörii monilla. Monesti kun luulee itse keksineensä ihan mahti-idean ja lähtee selvittää enemmän, niin huomaa että se onkin jo keksitty, jos ei Suomessa niin ainakin maailmalla. Tätä en itse vielä löytänyt muualta
Nää on kyllä YLI-ihanan näköisiä! ❤ Täytyy testata tää versio heti kun on aika taas LEIPOa makeaa ❤
Kiitos Taru! Tästä versiosta oon kyllä vähän ylpeä 😀 Tuosta maitokreemistä tuli ihana.