Kinder-brownie

Kinder-brownie

13. 03. 2018
Herkullista brownieta, pehmeää maitokreemiä ja suklaakuorrutetta, tästä browniesta ei puutu kuin yllätyslelu!

Herkullinen kinderpiirakka on niittänyt viime vuosina loputtomasti suosioita, eikä suotta. Leivonnaisten muotoon muutetut makeiset ja suklaapatukat toimivat lähes poikkeuksetta, ja niin on käynyt tämänkin piiraan kohdalla. Bongasin ohjeen alunperin ihanasta Tarun taikakakut blogista, josta muokkasin ohjetta omiin tarpeisiin (ja kaapin sisältöön) sopivaksi. Taru kertoo taasen löytäneensä ohjeen älä tule paha kakku -blogista. Minne asti tuo ohjeen alkuperä sitten juontaakaan, sitä en tarkkaan tiedä, mutta monia versioita siitä on vuosien varrella ehditty tehdä.

Nyt pääsiäisen lähestyessä halusin muokata ohjeesta jotain uutta. Ohje sinällään on jo oikein hyvä, mutta mielestäni tuo ihan perusvoikreemi ei oikein vastaa kinderin valkosuklaamaista maitotäytettä. Innostuinkin kehittelemään ohjetta hieman myös viime vuosina hullaannuttaneiden maitokreemillä täytettyjen suklaamunien näkökulmasta ja halusinkin päätin tehdä ohjeeseen vielä hieman paksumman kerroksen kreemiä. Etsiskelin hyviä maitokreemireseptejä ja löysin mielenkiintoiselta tuntuvan venäläisen voikreemin ohjeen. Venäläiseen voikreemiin käytetään kondensoitua maitoa, mikä antaa kreemille samettisen koostumuksen ja pehmeän maitomaisen maun. Tällainen voikreemipohjainen täyte olikin juuri omiaan tähän piirakkaan, sillä tavallinen maitokreemi olisi saattanut leikatessa painua suklaan alla kasaan. Tämä piti kuitenkin hyvin muotonsa ja oli maultaan juuri sitä mitä halusin.

Pelkän kreemin kehittelyynhän en reseptiä voinut jättää vaan piti jatkaa vielä askelpidemmälle. Koska rakastan brownieita, päätin kasata ohjeen tietysti browniepohjalle, mikä olikin loistoidea. Tosin tein samalla taas vähän liian montaa asiaa ja brownie paistui ihan vähän yli, mutta maku oli joka tapauksessa aivan mahtava.

Kinder-brownie

18 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 150 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
  • 150 g maitosuklaata
  • 50 g valkosuklaata

Ohjeet

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan.

Paista noin 20 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistusta.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri ja jatka vaahdottamista hetki. Kaada kondensoitu maito vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle ja laita pakastimeen muutamaksi minuutiksi.

Suklata suklaat omissa astioissaan. Levitä maitosuklaa nopeasti jähmettyneen maitokreemin päälle. Koristele valkosuklaaraidoilla. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Saadaksesi siistejä paloja, voit lämmittää veistä hieman.

Kategoriat

Piirakat Pääsiäinen

Avainsanat

brownie suklaa

Kommentit(14)

  
  • Maria sanoo:

    Hei kiitos ihanasta reseptistä!! 🙂 en ollut aiemmin tehnyt kinder-piirakkaa ja vertailtuani erilaisia reseptejä, valitsin sun reseptin. Tein pohjan sillä sun kinder-piirakan ohjeella ja täytteen tällä. Tuli ihan täydellistä <3 piti jo ennen aikaisesti vähän siistiä reunoja omiin suihin 😉 NAM!

    • Liisa sanoo:

      Voi miten kiva kuulla! Ja hauska kun yhdistelet eri reseptejä, tässä juuri tuo täyte on aivan parasta ja se toimii varmasti myös muiden pohjien kanssa.

  • emppu sanoo:

    Hei! Siis käytetäänkö tässä sitä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa vai ei keitettyä? 🙂

    • Liisa sanoo:

      Hei Emppu! Tässä ohjeessa käytetään nimenomaan sitä keittämätöntä maitoa. Karamellisoidun maidon käyttämisestä mainitsen aina erikseen. Mukavia leivontahetkiä!

    • Nimetön sanoo:

      Näyttää niin hyvältä – teen pääsiäispöytään 🙂 Mutta teenkö ohjeen tuplana jos haluan koko uunipellillisen tätä herkkua?

    • Liisa sanoo:

      Heija kiitos! Juu, uunipellille menee tupla-annos. Makeaa pääsiäistä!

    • emppu sanoo:

      Joo niin lopulta päättelinkin kun ehdin leipomaan ennen vastaustasi. Tuli todella herkullista! 🙂

    • Liisa sanoo:

      Ihana kuulla, että tuli silti herkullista. Pahoittelen etten ollut heti ehtinyt vastata.

  • Teya sanoo:

    No niin, tätä sitten viikonloppuna, näyttää sen verran HERKULLISELLE.

  • Mulla on kanssa ollut ajatuksissa tehdä tästä piirakasta brownie-versio 😀 Näyttää ihan huippuhyvältä tämä sun tekemäsi! ♥

    • Liisa sanoo:

      Heh, hauska nähdä miten samat ajatukset pyörii monilla. Monesti kun luulee itse keksineensä ihan mahti-idean ja lähtee selvittää enemmän, niin huomaa että se onkin jo keksitty, jos ei Suomessa niin ainakin maailmalla. Tätä en itse vielä löytänyt muualta

  • Taru sanoo:

    Nää on kyllä YLI-ihanan näköisiä! ❤ Täytyy testata tää versio heti kun on aika taas LEIPOa makeaa ❤

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Taru! Tästä versiosta oon kyllä vähän ylpeä 😀 Tuosta maitokreemistä tuli ihana.

Samankaltaisia kirjoituksia