Pähkinä-toscakakku
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 50 g voita
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 300 g pähkinöitä
- 150 g voita
- 2 rkl kuohukermaa
- 1½ dl sokeria
Ohjeet
Pohja
Vuoraa uunivuoka (noin 25 x 35 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 °C:seen. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Lisää lopuksi kuohukerma. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20–25 minuuttia.
Kuorrute
Hienonna pähkinät karkeasti veitsellä. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen varovasti sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista 225 °C:ssa kunnes pinta on saanut kauniin värin. Piirakka palaa loppuvaiheessa nopeasti, joten tarkkaile sitä paiston ajan. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Kommentit(0)