Churrokupit
6 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
- 2½ dl vettä
- 100 g voita
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
Lisäksi
- voita vuoan voiteluun
- 2 rkl öljyä taikinan voiteluun
- 1 dl kaneli-sokeriseosta viimeistelyyn
Ohjeet
Lämmitä uuni 225 °C:seen. Käännä muffinivuoka ylöalaisin ja voitele pohja huolellisesti.
Mittaa voi, vesi, sokeri, suola ja vanilja kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti alhaisella teholla. Siivilöi jauhot leivinpaperilla ja lisää kerralla nesteiden joukkoon. Jatka kuumentamista varovasti kokoajan sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Ota taikina liedeltä ja anna jäähtyä hetki ennen kananmunien lisäämistä.
Lisää kananmunat yksitellen puukauhalla reilusti sekoittaen. Älä lisää toista munaa, ennen kun taikina on sekoittunut kunnolla. Siirrä taikina vahvaan pursotinpussiin ja pursota kuuden muffinisyvennyksen nurjalle puolelle.
Voitele tai suihkuta pohjat erittäin kevyesti öljyllä. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Suojaa pohjat tarvittaessa asettamalla leivinpaperi niiden päälle estämään liian tummumisen. Anna kuppien jäähtyä hetki vuoassaan, irrota ja pyörittele kaneli-sokerissa.
Strösselijäätelö
10 annosta / yli 60 min / erittäin helppo MU
Käytä jäätelöön lempi keksejäsi, esim. suklaahippu- tai kaurakeksit toimivat loistavasti. Strösselit antavat jäätelöön sekä väriä että makua, joten valitse myös niiden kohdalla parhaan makuisia tuoteita.
Ainesosat
- 6 dl kuohukermaa
- 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1 tl vaniljatahnaa (esim. Dr Oetker vanilla paste)
- 100 g keksejä
- 120 g strösseleitä
Ohjeet
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito, siirappi ja vaniljatahna. Hienonna keksit pieneksi muruksi ja kääntele vaahdon joukkoon. Säästä osa strösseleistä koristelua varten, mutta kääntele suurin osa jäätelömassan sekaan. Kaada jäätelö pakastuksen kestäviin rasioihin ja pakasta vähintään 5 tuntia.
Kommentit(0)