Salaattipiirakka
10 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Jos haluat tehdä piirakan vegaanisena, jätä pois keitetyt munat ja lohi. Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja creme fraiche kaura fraichella.
Ainesosat
Pohja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaurajauhoja
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ tl suolaa
- 125 g voita
- 1 rkl kylmää vettä
Kastike
- 150 g creme fraichea
- ½ sitruuna
- nippu tuoretta tilliä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl sokeria
Salaatti
- 1 nippu parsaa
- 2 munaa
- ½ litraa viinisuolaheinää ja rucolaa
- basilikanlehtiä
- 10 kirsikkatomaattia
- 30 g manteleita
- 100 g kylmäsavulohta
Ohjeet
Pohja
Mittaa jauhot, siemenet ja suola kulhoon ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele se leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä. Paista noin 15 minuuttia. Poista herneet ja paista vielä noin 5–10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kauniin paistovärin. Anna jäähtyä ja irrota pohja vuoastaan.
Kastike ja salaatti
Purista sitruunasta mehu creme fraichen joukkoon. Lisää hienonnettu tilli ja mausteet.
Taita parsoista puinen varsi pois. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Siirrä kypsät parsat jääveteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Huuhtele ja kuivaa viinisuolaheinä ja rucola. Leikkaa tomaatit, parsat ja kananmunat paloiksi. Hienonna mantelit.
Levitä kastike piirakkapohjalle. Kasaa salaattiainekset kastikkeen päälle.
Tosi kiva idea tarjottavaksi. Erilainen kuin perus suolainen piiras. Pitää kokeilla pian tällaista.:)
Kiitos Kaura! Tämä on tosiaan kivan raikas ja hieman tavallisesta poikkeava tarjottava!