Maailman helpoin raparperipiirakka
8 annosta / alle 30 min / helppo
Voit leipoa piirakan pieniin vuokiin tai normaaliin piirakkavuokaan. Annoskokoisia piiraita saat leivottua muffinipellin syvennyksissä ja kaksinkertaistamalla ohjeen, saat kokonaisen pellillisen tätä herkkua.
Ainesosat
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl öljyä
- 1 dl kuohukermaa tai maitoa
Lisäksi
- ½ litraa raparperia paloina
- 2 rkl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa yksi normaalikokoinen tai 4 pientä piirakkavuokaa leivinpaperilla. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, öljy ja kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina esivalmisteltuihin vuokiin. Ripottele pinnalle raparperin palat ja ruokokidesokeri. Paista piirakoita noin 15–25 minuuttia (pienemmät paistuvat nopeammin).
Kommentit(0)