Sateenkaarikeksit

Sateenkaarikeksit

10. 10. 2018
Sateenkaaren väriset keksit ilostuttavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Helppoja keksejä on myös mukava leipoa yhdessä.

Syksy on alkanut ja joka aamu herätessä on vähän pimeämpää. Yleensä syksyllä keskityn leipomaan erityisen "ravitsevia" suklaaherkkuja, mutta tällä kertaa päätin kokeilla myös hieman erilaista lähetymistapaa syksyiseen herkutteluun. Nämä keksit tuovat nimittäin auringonpaisteen sisälle ja saavat jo pelkällä ulkonäöllään oikein hyvälle tuulelle. Keksit ilostuttavat sekä lapsia että lapsenmielisiä, joten näitä voi hyvin tehdä yhdessä tai ihan vaan omaksi iloksi.

Leivoimme keksejä pari viikkoa sitten pitämälläni leivontakurssillani Kirkkonummen kansalaisopistolla ja päivä olikin aivan huippu. Kurssilaiset olivat ihanan motivoituneita ja pienetkin leipurit jaksoivat innokkaasti leipoa koko neljän tunnin kurssin ajan. Ehkä tuo lopussa häämöttävä herkkuhetki jaksoi kannustaa heitä.

Törmäsin kekseihin alunperin Rosanna Pansinon youtube kanavalla ja ihastuin näihin heti. Sopeutin ohjeen kuitenkin suomalaiseen mitta-asteikkoon, jotta se olisi mahdollisimman helppo toteuttaa kurssilla myös pienten leipurien kanssa. Käytin kekseihin Dr Oetkerin vahvoja geelivärejä, jotka antoivatkin taikinalle kauniit sävyt. Värit kestivät hyvin myös paistamista. Pinnalle voi halutessaan ripotella koristerakeita, suurin osa koristerakeista kestää tuon pienen paistamisen.

Sateenkaarikeksit

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

  • 100 g voita
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl vanilja-aromia
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • geelimäisiä elintarvikevärejä (punainen, keltainen, vihreä, liila)
  • koristerakeita

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Vatkaa vaahdotettuun voihin tuorejuusto ja sokeri. Lisää muna ja vanilja-aromi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Älä kuitenkaan enää vatkaa tai vaivaa taikinaa voimakkaasti, ettei siihen muodostu sitkoa. Jaa taikina neljään osaan ja värjää osat eri väreillä. Kääri taikinat kelmuun ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 °C:seen. Jaa jokainen taikina 12 osaan. Ota yksi pala jokaista väriä ja purista palat kevyesti yhteen. Pyöritä pallot noin 20 cm pitkäksi tangoksi ja kierrä tanko itsensä ympäri niin, että saat pyöreän keksin. Aseta keksit leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille ja ripottele pinnalle koristerakeita. Paista keksejä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pinnalta hieman rapeita, mutta eivät vielä ole ruskistuneet. Anna keksien jäähtyä pellillä täysin ennen siirtämistä.

Kategoriat

Keksit

Kommentit(2)

  
  • mArjo sanoo:

    voiko tuon tuorejuuston korvata jollakin muulla? vai vaikuttaako koosteeseen? Olen etsinyt reseptiä, jolla voisin tehdä “kakka”keksejä, mutta kaikki taikinat leviävät pellille. saisikohan tällä reseptillä tehtyä?

    • Liisa sanoo:

      Hei! Tuorejuusto on keksin rakenteen kannalta olennainen, joten en valitettavasti usko, että sen voi suoraan korvata jollain muulla. Tämä olisi kyllä kakkakekseihin juuri sopiva taikina 😀

Samankaltaisia kirjoituksia