Piparimutakakku
10 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 150 g voita
- 150 g maitosuklaata
- 3 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 tl kanelia
Ohjeet
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Kääntele jauhoseos munavaahtoon ja kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15 minuuttia tai kunnes kakun reunat ovat asettuneet, mutta keskusta on vielä hyllyvää. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi. Jos kakku tarjoillaan heti lämpimänä, voit paistaa sen hieman kypsemmäksi.
Tarjoile kakku sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.
Kommentit(0)