Runebergin jäätelökakku

Runebergin jäätelökakku

04. 02. 2019
Perinteisen Runebergin tortun maut yllättävät kakun muodossa. Herkullisen kakun sisältä paljastuu viileä jäätelösydän.

Huomenna vietetään Runebergin päivää ja syödään tietysti ähkyksi asti herkullisia Runebergintorttuja. Viime viikkoina some on täyttynyt mitä ihanammista versioista erilaisia Runebergin leivosmuunnoksia. Olen nähnyt ainakin kahvikakkua, juustokakkua ja leivoksia ja pari vuotta sitten kehittelemäni Runebergin keksitkin tupsahtivat jossain vastaan. Uusia ideoita ei silti ole koskaan liikaa ja vaikka tiedän olevani hieman myöhässä tämän reseptin kanssa, halusin silti työntää vielä lusikkani tähän herkulliseen soppaan. Esittelenkin siis vielä teille oman ideani huomiseen juhlaan. Ja toisaalta, tuleehan Runebergin torttuja syötyä vähän pidempäänkin. Ainakin laskiaispulliin asti.

Jos kaikki erikoisversiot on jo testattu tai ne eivät muuten vain nappaa, vanhan ohjeeni ihaniin, perinteisiin torttuihin löydät täältä.

Runebergin jäätelökakku

10 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl kermaa
  • 3 rkl amarettoa tai punssia

Täyte

  • ½ litraa vaniljajäätelöä
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 100 g kotimaisia pakastevadelmia

Koristelu

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • noin 1 rkl vettä

 

Ohjeet

Pohja

Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai käytä pahvista paistovuokaa.

Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi kerma ja halutessasi mantelilikööri. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 40 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneeseen kakkuun suorakaiteen muotoinen syvennys. Ylijäänyt massa kannattaa hyödyntää vaikka cake popseihin tai perunaleivoksiin.

Täyte

Pehmitä jäätelö kulhossa. Sekoita joukkoon vadelmahillo ja jäiset vadelmat. Täytä kakkuun leikkaamasi syvennys jäätelöllä ja laita kakku pakastimeen noin tunniksi.

Koristelu

Viimeistele kakku vadelmahillolla ja tomusokerista ja vedestä sekoitetulla kuorrutteella.

Kommentit(1)

  
  • Diettikuppikakku sanoo:

    Yleensä tuun tänne unelmoimaan ja… Kuolaamaan aamupalaa syödessä

Samankaltaisia kirjoituksia