Lohipiirakka ja persikka-rahkapiirakka
2 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Pohjan ohjeella valmistat kaksi piirakkaa. Jos teet vain yhden piirakan puolita ohje.
Ainesosat
Pohja
- 200 g voita
- 6 dl gluteenitonta jauhosesosta (esim. Pirkka vaalea)
- 1 tl leivinajauhetta
- 1 tl ksantaania
- 2 munaa
Lohitäyte
- 150 g hienonnettua pakastepinaattia
- 250 g kylmäsavulohta
- nippu tuoretta tilliä
- mustapippuria
- sitruunamehua
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2 munaa
Persikka-rahkatäyte
- 2 prk (a'200 g) mangorahkaa (Arla ihana)
- 2 munaa
- 1 prk (400 g) säilykepersikoita mehussa
- kananmuna voiteluun
- ruokokidesokeria
Ohjeet
Pohja
Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja ksantaani yhteen. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen seoksen. Lisää kananmunat ja pyöräytä tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.
Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ensimmäinen osa leivinpaperin päällä ohueksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin kanssa piirakkavuokaan (halk. noin 24 cm) ja painele tiiviisti reunoille asti. Tee sama toisella taikinalla. Säästä kolmas taikina koristelua varten.
Lohitäyte
Sulata pinaatti. Hienonna lohi ja tilli ja sekoita pinaatin joukkoon. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä täyte pohjan päälle. Sekoita kerma ja kananmunat yhteen ja kaada täytteen päälle.
Persikka-rahkatäyte
Sekoita rahka ja munat yhteen. Kaada täyte pohjan päälle. Leikkaa persikat viipaleiksi ja nostele pohjan päälle. Kauli lopusta taikinasta levy ja leikkaa levy pitkiksi nauhoiksi. Puno nauhoista piirakan päälle verkko. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle ruokokidesokeria.
Paista piirakoita uunin alatasolla 200 °C:ssa noin 30–40 minuuttia.
Kommentit(0)