Raparperipiirakka kanelikreemillä
10 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl ksantaania
- 150 g voita
- 1 kpl kananmuna
Täyte
- 1 ps Dr. Oetker Paistonkestävää vaniljakreemiä
- 4 dl maitoa
- 2 rkl Dr. Oetker kanelisokeria
- 250 g raparperiä
Pinnalle
- 1 kpl kananmuna
- Dr. Oetker kanelisokeria
Ohjeet
Pohja
Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe ja ksantaani yhteen. Nypi joukkoon kylmä voi, jotta saat murumaisen seoksen. Lisää kananmuna ja pyöräytä tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna asettua jääkaapissa 30 minuuttia.
Täyte
Sekoita paistonkestävä vaniljakreemi ja maito vispilällä sekaisin yhden minuutin ajan. Mausta kreemi kanelisokerilla ja anna seistä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen osa leivinpaperin päällä piirakkavuoan (halk.23 cm) kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperin kanssa vuokaan ja painele tiiviisti reunoille asti. Levitä päälle kanelilla maustettu kreemi ja raparperin palat. Muotoile lopusta taikinasta kansi piirakan päälle. Jos teet yhtenäisen kannen, painele kanteen reikiä haarukalla. Voitele pinta kananmunalla ja viimeistele kanelisokerilla.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 min. Anna jäähtyä ja tarjoile.
Kommentit(0)