Minttu-suklaapalat
25 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 3 tl Dr Oetker leivinjauhetta
- 2 tl Dr Oetker Luomu vaniljasokeria
Kuorrute
- 175 g voita
- 2½ dl tomusokeria
- ½ prk (noin 200 g) kondensoitua maitoa
- 3 tl Dr Oetker piparminttuaromia
- Dr Oetker vihreää geeliväriä
- 250 g maitosuklaata
- Dr Oetker Leafy Pear Luomu koristerakeita
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää käännellen munavaahtoon. Siivilöi vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri toiseen kulhoon. Kääntele jauhoseos munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperilla esivalmistellulle uunipellille. Paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Kuorrute
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja piparminttuaromi. Värjää kuorrute vihreäksi ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä kylmässä, mieluiten pakastimessa hetki. Sulata suklaa ja levitä jähmettyneen minttukreemin päälle. Ripottele koristerakeet välittömästi pinnalle. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi. Jos haluat paloista erityisen siistejä, kannattaa veistä lämmittää hieman kuumalla vedellä ennen leikkaamista.
Millä tasolla paistetaan?
Toki oma uuni vaikuttaa paljon, mutta tällaisissa lyhyissä paistoajoissa yleensä keskellä on paras.