Nanaimo-palat

Nanaimo-palat

11. 09. 2019
Kanadalainen klassikko nanaimo bars on makea yhdistelmä pähkinäistä pohjaa ja vaniljakreemiä. Tämä herkku on oiva vierasvara, sillä se sopii loistavasti myös pakastettavaksi.

Tiedättekö sen tunteen kun kahvitauolla iskee kauhea makeannälkä ja jääkaapissa ei olekaan yhtään kakkua? Aivan kamalaa! Meillä tämä on onneksi aika harvinainen tilanne, mutta joskus sitäkin pääsee tapahtumaan. Silloin apua voi lähteä etsimään pakastimesta, jonka perälle on aina silloin tällöin saattanut jäädä jotain aarteita.

Nämä nanaimo-palat ovat juuri sellainen täydellisesti pakastamiseen soveltuva herkku, jota on helppo kaivaa esiin yllätysvieraiden saapuessa. Toisaalta, koska kukaan ei ainakaan Helsingissä tunnu enää yllätyskyläilevän, jää syötävää enemmän itselle. Palat sulavat nopeasti huoneenlämmössä, mutta salainen paheeni on syödä niitä hieman jäisenä suoraan pakastimesta. Murumaisen pohjan ansioista nämä eivät pakastu kivikoviksi, vaan niitä on oikein helppo haukkailla jäisenäkin. Vaniljakreemitäyte maistuu jäisenä hieman jäätelöltä, joten miksi odottaa sulamista?

Kanadasta kotoisin oleva ystäväni Lori neuvoi, että nanaimot on ehdottomasti tehtävä juuri birds custard powderista, jotta saavutetaan autenttinen maku ja väri. No enpäs tehnyt, anteeksi Lori! Tuon tuotteen löytäminen Suomesta on aivan liian suuren työn ja tuskan takana, joten käytin Dr. Oetkerin vaniljakreemijauhetta ja mielestäni nämä olivat todella herkullisia, autenttisuudesta viis. Mutta jos jostain satut tuota jauhetta löytämään, kannattanee kokeilla.

Nanaimo-palat

30 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 400 g Digestive-keksejä
  • 150 g saksanpähkinöitä
  • 5 dl kookoshiutaleita
  • 2 munaa

Täyte

  • ¾ dl maitoa
  • ½ dl vaniljakreemijauhetta
  • 8 dl tomusokeria
  • 100 g voita

Kuorrute

  • 200 g tummaa suklaata
  • 30 g voita

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunipelti (noin 33x35 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Murskaa keksit ja saksanpähkinät hienoksi rouheeksi. Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja painele esivalmistellulle uunipellille. Paista pohjaa noin 10–15 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte

Sekoita maito ja vaniljakreemijauhe yhteen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.

Kuorrute

Sulata voi ja suklaa kuorrutetta varten. Sekoita tasaiseksi ja levitä kylmän täytteen päälle. Leikkaa ruuduiksi.

Jos pakastat ruudut, anna niiden asettua jääkaapissa ennen pakastamista.
Nostele ruudut pakastuksen kestävään rasiaan. Laita kerrosten väliin leivinpaperia, etteivät ruudut tartu toisiinsa kiinni.

Oheinen reseptini ja kuvani julkaistu aiemmin Leivotaan lehden numerossa 1/2019.

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia