Creme brulee-juustokakkuruudut browniepohjalla
24 annosta / yli 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- ½ dl kookosjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 500 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 4 munaa
Karamellisointi
- 3 rkl ruokokidesokeria
- kaasupoltin
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos ja vanilja. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe yhteen ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista pohjaa 20 minuuttia.
Täyte
Pohjan kypsyessä sekoita tuorejuusto ja creme fraiche yhteen. Lisää sokeri ja vanilja sekä kananmunat yksi kerrallaan. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista noin 35 minuuttia. Sammuta uuni ja anna juustokakun kypsyä jälkilämmöllä vielä 15 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin jäähtymään täysin. Jos et pakasta kakkua, ripottele jäähtyneen kakun pinnalle ruokokidesokeria ja karamellisoi sokeri kaasupolttimen avulla.
Voiko kakun pakastaa ja sulatuksen jälkeen tehdä sokerikuorrutus?
Voit oikein hyvin pakastaa palat. Muistaakseni pakastin paloja jopa sokerikuorrutuksen kanssa, mutta toki sulaessa menetetään se herkullisin rasahdus ja sokeri vähän valuu. Kuorrutus siis sulatuksen jälkeen on ihanteellisin vaihtoehto.
Voisikohan creme fraichen tilalla käyttää kreikkalaista, paksuhkoa jogurttia? Jos, niin saman määrän vaiko vähän vähemmän kuin creme fraichea?
Hyvää joulunaikaa
Kreikkalainen jogurtti käy reseptiin korvaavana ihan hyvin, määränkin voit pitää sopivana. Tosin creme fraiche on hieman jogurttia kermaisempi, joten lopputulos ei ole aivan yhtä täyteläinen.
Teen näitä tässä parhaillaan huomisiin juhliin. Leikkasitko tämän paloiksi ennen sokerin paahtamista tai onnistuiko reunojen leikkuu noin siististi vielä paahtamisen jälkeenkin? Vähän viime tipassa kyselen
Pahoittelen, etten ehtinyt vastata ennen juhlaa. Kyllä kuvan ruudut on tosiaan leikattu vasta paahtamiseen jälkeen.
Moi! Voisiko tän tehdä pyöreään kakkuvuokaan?
Voit hyvin tehdä kakun pyöreään vuokaan. Vuoan koko kannattaa silloin olla halkaisijaltaan noin 26 cm.
Hei!
Jos korvaan kookosjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella, niin missä suhteessa laitan niitä ja perunajauhoja?
Hei Anne-Mari! Kookosjauhojen korvaaminen gluteenittomalla jauhoseoksella ja perunajauholla on aika hankalaa, sillä koostumukset ja kyky imeä nestettä ovat täysin erilaiset. Periaatteessa ¼ dl kookosjauhoa vastaa nesteen imemiskyvyltään 1 dl gluteenitonta jauhoseosta, joten tällaisella suhteella voit kokeilla korvaamista. Lopputulos ei kuitenkaan valitettavasti ole ihan sama, kuin alkuperäisessä reseptissä.
Hei! Näyttääpä herkullisilta! Osaatko sanoa, että onnistuukohan sokerin paahtaminen uunissa grillivastuksen alla, kun kaasupoltinta en itse omista
Moi Jenni! Kyllä karamellisointi pitäisi onnistua myös kuuman grillivastuksen alla samaan tapaan kuin tavallisilla creme bruleillakin.
Voiko kookosjauhon sijaan käyttää vehnäjauhoja? Pysyykö määrä samana?
Hei! Voit tehdä pohjan myös vehnäjauhoilla, mutta jätä silloin pois kookosjauheen lisäksi perunajauho ja käytä 1 dl vehnäjauhoja.