Kahden maun piparkakut
60 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Vaalea taikina
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 2½ dl sokeria
- 1½ tl inkivääriä
- 2 munaa
- 1 tl soodaa
- 8½ dl vehnäjauhoja
Lakritsitaikina
- 200 g voita
- 1 dl muscovadosiirappia
- 2½ dl sokeria
- 2 tl lakritsijauhetta
- 2 munaa
- 1 tl soodaa
- 8½ dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Valmista taikinat omissa kattiloissaan. Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattiloissa. Anna seosten jäähtyä ja lisää joukkoon munat. Lisää sooda vehnäjauhoihin ja sekoita siirappiseoksiin. Anna taikinoiden asettua jääkaapissa yön yli.
Kauli taikinoista ohuet levyt ja ota piparkakkumuotilla paloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ota pienemmällä muotilla piparkakuista paloja ja vaihtele paloja tummien ja vaaleiden piparkakkujen välillä. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi (5–8 minuuttia).
Kommentit(0)