Suolakinuski panna cotta
12 annosta / yli 60 min / helppo GMU
Ainesosat
- 3 dl kuohukermaa
- 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 liivatelehteä
- ¾ tl suolaa
- 100 g mantelilastuja
- 1 dl sokeria
Ohjeet
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kermaan. Lisää kondensoitu maito ja suola. Kaada seos pieniin annoslaseihin ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Jatkaa kuumentamista, kunnes sokeri saa kauniin meripihkan värin. Kaada praliini leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja anna jäähtyä. Taittele paloiksi ja tarjoile hyytyneen panna cotan kanssa.
Kommentit(0)