Triple heart attack christmas cheesecake
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Piparkakkupohja
- 200 g piparkakkuja
- 60 g voita
Blondietäyte
- 100 g valkosuklaata
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kpl kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
- 2 rkl Dr. Oetker kanelisokeria
Juustokakkutäyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 1½ dl sokeria
- 2 rkl Dr. Oetker kanelisokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2 kpl kananmunaa
Puolukkamoussetäyte
- 4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
- 200 g puolukoita (tuore tai pakastettu)
- 1 dl sokeria
- 1 tl Dr. Oetker vaniljasokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g kermaviiliä
- 2 dl vispikermaa
Koristelu
- Dr. Oetker marenkijauheesta tehtyjä marenkeja
- piparkakkuja
- karkkitankoja
- Dr. Oetker suuria koristekuulia
Ohjeet
Piparkakkupohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murenna piparkakut ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Blondie
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kananmuna ja fariinisokeri kevyesti. Sekoita vaahtoon voi-suklaasula. Siivilöi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kanelisokeri vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina keksipohjalle ja paista 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen juustokakkukerroksen lisäämistä.
Juustokakku
Sekoita tuorejuusto, sokeri, kanelisokeri ja kardemumma tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Levitä massa brownie-kerroksen päälle tasaisesti. Paista kakkua 30-40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja hieman reunoiltaan paistunut. Anna kakun jäähtyä ja laita huoneenlämpöinen kakku jääkaappiin viilenemään.
Puolukkamousse
Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita puolukat, sokeri ja vaniljasokeri kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes puolukoista irtoaa nestettä, nosta sitten lämpöä ja kiehauta. Paseeraa seos siivilän läpi, jotta saat sileää sosetta. Liuota liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi, soseeseen. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili yhteen. Lisää puolukkaseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Sekoita kermavaahto puolukkaseokseen. Levitä puolukkamousse jääkaappikylmän juustokakun päälle. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia jääkaapissa. Koristele marengeilla, piparkakuilla ja kultaisilla koristekuulilla juuri ennen tarjoilua.
Heippa! Tavan tonttu tahtoo tietää että missä suhteessa kanelia ja sokeria olisi hyvä laittaa kun en omista valmista sekoitusta, ettei tule lurautettua liikaa kanelia. Ja ei, en osaa soveltaa, olen ohjeen orjallinen noudattaja 😀
Hei Jenni! Hyvä kun kysyit, jos yhtään epäilyttää. Itse laitan desiin sokeria 1½ tl kanelia. Sitähän voi maistaa ja testata mikä on oma makumieltymys.